BIST 10.007
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,39
HABER /  DÜNYA

Öğrenci evleri tespit mi edildi?

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, hafta sonu kentte polis tarafından yapılan rutin asayiş uygulaması ile ilgili bazı yayın kuruluşla...

Abone ol

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, hafta sonu kentte polis tarafından yapılan rutin asayiş uygulaması ile ilgili bazı yayın kuruluşları tarafından ‘öğrencilere oturdukları evlerin adresleri soruldu’ yönünde yapılan haberlere tepki gösterdi.
Bu haberlerin tamamen yalan ve çarpıtma olduğunu anlatan Balkanlıoğlu, "Emniyete en ufak bir talimat yazılı ya da sözlü olmamıştır. Hakim kararı ile rutin bir asayiş denetimidir” dedi.
Balkanlıoğlu’nun basın toplantısına, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan da katıldı. Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da, 8 Kasım Cuma günü özellikle öğrenci ve gençlerin ağırlıklı olarak gittikleri kafelere yönelik polis tarafından yapılan asayiş uygulamasının ardından bazı yayın kuruluşlarında uygulama ile ilgili çıkan haberlere sert tepki göstererek, haberleri tekzip isteneceğini söyledi. Güvenlik güçleri tarafından yapılan asayiş denetimlerinde aranan şahısların bulunması, çalıntı araçların takibi gibi bir çok asayiş olayının bu sayede aydınlatıldığına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: “Bu denetimlerde silah ve taşınması yasak bıçak gibi vatandaş için can ve mal açısından tehlikeli olan suç aletleri ele geçirilir. Zaman zaman bunun da vukuatları gelir. Bir yol kontrolünde Afyonkarahisar’da çok sayıda silah, uyuşturucu ve uyuşturucu hap yakalandı. Bunlarında temel hedefi gençlerin, hatta lise ve ortaokul yaşlarında çocuklara kadar bu tür zararlı alışkanlıkları kazandırmak, kirli kazanç sağlamak, çoğu da bunların terör örgütlerinin finansmanında kullanılıyor." Dönem dönem memleketin huzuru bakımından önleyici anlamda kimlik kontrolü ve huzur amaçlı denetimler yapıldığını anlatan Balkanlıoğlu, şunları söyledi: "Önceden bunlar mülki amirlerin izni ile yapılıyordu. Bir ara savcı kararı ile yapılıyordu, şimdi hakim kararı ile yapılıyor en son Afyonkarahisar’da 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 2013-571 sayılı kararı ile öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde rutin bir uygulama gerçekleştirilmiş. Burada sadece kötü niyetli kişiler var mı? Aranan şahıslar var mı? Öğrencilere zarar vermek isteyen tipler barınıyor mu? Amaç bu sadece. Öğrencilerimizin huzur, sükunu ve memleketimizi ve bizlere emanet olarak ailelerin bin bir ümitle okuttukları bu çocukların kurda, kuşa yem olmaması bakımından amaç tamamen bu. Emniyetin yaptığı bir uygulamaydı bu onlar için.”

“KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİLERİN BİR ARADA KALMALARI İLE ALAKALI BİR KONU ASLA HEDEFLENMEMİŞTİR”
Daha önce basında ‘Gençleri bekleyen tehlikeler, çeteler arttı, uyuşturucu olayları gibi konularda emniyet niye önlem almıyor?’ şeklinde eleştirilerin olduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi burada yapılan tamamen bu amaca yöneliktir. Hakkında yapılan haber ise tamamen yalan, düzmece ve çarpıtmadır. Emniyete en ufak bir talimat yazılı ya da sözlü olmamıştır. Hakim kararı ile rutin bir asayiş denetimdir. Öğrencilere kesinlikle kaldıkları yer sorulmamıştır. Gündemde olan ‘kız ve erkek öğrencilerin bir arada kalmaları’ ile alakalı bir konu asla hedeflenmemiştir. Sadece her zaman yapılan rutin bir uygulamadır. Dönem dönem yol uygulamaları yapılır, dönem dönemde böyle umuma mahsus yerlerde uygulama yapılır. Bu da halkın huzur ve sükunu için. Olay tamamen bundan ibarettir. Memleketin gündemini değişik bu tür ayrışma noktaları ile abartılı bir şekilde çarpıtmak istiyorlar.”
Vali Balkanlıoğlu, basın toplantısının ardından, basın mensuplarının bazı sorularını yanıtladı.
(İHA)