BIST 9.970
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.435,13
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>“Toplum ve siyaset artık ortak bir dil konuşuyor”<br/>Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, A...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

“Toplum ve siyaset artık ortak bir dil konuşuyor”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Tarafından Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 75. Yıl dönümü Nedeniyle Düzenlenen "Anma Töreni"nde konuştu.

Ulu önder gözyaşları içinde anıldı
Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yıl dönümünde Selanik’te doğduğu evde düzenlenen törenle anıldı. İstanbul’dan kalkan Barış Treni ile Selanik’e giden yüzlerce kişi Atatürk’ü gözyaşlarıyla andı. Törende Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu de hazır bulundu. Atatürk’ün silikondan yapılan heykelinin bulunduğu odada konuşan Müezzinoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele anlayışı, sadece Türk milletine değil, esaretten kurtuluş ve barış içinde bir dünya hayal eden tüm insanlığa rehber olmuş, örnek olmuştur” dedi.

6.5 kilometrelik insan zinciri
Kadıköy’de Atatürk’ün ölümünün 75. yılı sebebiyle 6.5 kilometrelik insan zinciri oluşturuldu. Cadde Bostan Sahili’ne akın eden binlerce kişi, sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulundu ardından hep bir ağızdan İstiklal ve 10. Yıl Marşlarını okudu. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı saygı zinciri Kartal’a kadar ulaştı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte kürekçiler denizden zincire destek verdi. Denize girerek Atatürk posteri açan bir vatandaş ise büyük alkış aldı.
(İHA)