BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.434,93
HABER /  DÜNYA

Yayla kavgası: 1’i polis 4 yaralı

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Kargapazarı ve Yoncalık köylüleri arasında yayla anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı. Kavgada 1’i polis olm...

Abone ol

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Kargapazarı ve Yoncalık köylüleri arasında yayla anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı. Kavgada 1’i polis olmak üzere 4 kişi yaralandı.
Karlıova ilçesine 10 kilometre mesafede bulunan Kargapazarı ve Yoncalık köyleri arasında bulunan yaylanın kime ait olduğu konusu, köylüler arasında husumete neden oldu. Uzun zamandır devam eden husumet nedeniyle taraflar arasında ilçe merkezinde kavga çıktı. Yayla konusu mahkeme taşınırken, mahkeme yaylanın hangi köye ait olduğu konusunu araştırmak için bilir kişi heyeti atadı. Bilir kişi heyeti yaptığı keşif sonucunda mahkemenin kararı beklenirken, köy sakinleri dün Karlıova ilçesinde karşılaştı. Sözlü başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Köylüler arasında çıkan taşlı sopalı kavgaya polis ve jandarma müdahale etti.
Sık sık havaya uyarı ateşi açılmasına rağmen tarafları ayırmakta zorlanan güvenlik güçlerine destek amaçlı, Bingöl’den çevik kuvvet ekibi gönderildi. Taşlı sopalı kavgada, 1’i polis olmak üzere 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, Karlıova Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma, husumetin devam etmemesi ve olayın büyümemesi için her iki köy arasında zırhlı araçlarla nöbet tutmaya başladı. Köylerin giriş ve çıkışları da kontrol altına alınırken, her iki köy arasındaki husumetin sona ermesi için Karlıova’daki kanaat önderlerinin taraflarla görüşmeye başladığı belirtildi.
(İHA)