BIST 10.002
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.430,28
HABER /  DÜNYA

Bakan Kılıç’tan yatırım müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, toplam 400 milyon liralık spor ve gençlik yatırımı ile Antalya’yı spor kenti haline dönüştüreceklerini sö...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, toplam 400 milyon liralık spor ve gençlik yatırımı ile Antalya’yı spor kenti haline dönüştüreceklerini söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalya’da yapımına devam edilen 33 bin kişilik stadyum inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Kılıç’a, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykal, projenin yüklenici firma yetkileri katıldı.
Stadyum inşaatını inceledikten sonra açıklamada bulunan Bakan Kılıç, konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünü anarak başladı. Türkiye’nin her tarafında çalıştıklarını kaydeden Bakan Kılıç, Antalya içinde nitelikli projeler üretmeye devam ettiklerini söyledi.
33 bin seyirci kapasiteli Antalya Stadyumu’nun çalışmasına devam edildiğini kaydeden Bakan Kılıç, " 2014 yılı sonunda stadyumu bitirmeyi planlıyoruz. Antalyaspor’un istediği başarıyı yakalayabilmesi için stadyum geliri gibi kalıcı gelirlere ihtiyacı var. Hedefimiz 2014 sezonu öncesinde stadyumu Antalyaspor’a yetiştirebilmektir. İnşaat çalışmalarında arzı edilen hıza yetişemedik.
Mesai saatleri konusunda sürekli engellerle karşılaşıyoruz. Engellemenin yerel makamlar tarafından ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Saat 18.00’dan sonra çalışamama Meltem Mahallesine uzun süreli rahatsızlık veririz. Biz temel atma töreninde Meltem Mahallesi sakinlerinden özrü diledik. Geç saatlere kadar uzun vardiyalı çalışırsak Meltem Mahallesi inşaat gürültüsü ve tozundan en kısa zamanda kurtulacaktır” diye konuştu.

"ANTALYA’NIN SPOR MERKEZİ OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Antalya’nın spor merkezi olması için çalıştıklarını ifade eden Bakan Kılıç, “10 bin kişilik spor salonun kısa süre içinde temel atıyoruz. Bu tesis Antalya’nın her türlü spor organizasyonlarına ev sahiplisi yapmasına imkan verecek. Antalya uluslar arası organizasyonların yapıldığı bir spor kentine dönüşecektir. Antalya’da 6 ay olan spor sezonun 12 aya uzatmayı hedefliyoruz. İnşaat çalışmaları başladı.
Yüzeydeki atıklar kalktıktan sonra 1 ay içinde 10 bin kişilik salonun temelini atacağız. 3 bin seyirci kapasiteli atlama kuleli olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzu kompleksi hayata geçirilecek. Bu havuzla çok büyük organizasyonları Antalya’ya getireceğiz. 3 bin kişilik atlama kuleli havuzu Türkiye’nin en büyük kapalı yüzme havuzu olacak. Türkiye’de bir başka ilde olmayacak ve yapılmayacak. Proje yapıldı iki ay içinde ihalesi yapılacak.
Stadyumum maliyeti 100 milyon, 10 bin kişilik spor salonu maliyeti 55 milyon, yüzme havuzun maliyeti ise 30 milyon liradır” dedi.
Bakan Kılıç konuşmasına şöyle devam etti: “Temeli atılan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’nun 1450 yatak kapasiteli olduğunu ve ihale bedelinin 33 milyon liraya mal oldu. 1000 yataklı ek yurt için çalışmalar devam ediyor. Toplam kapasite sayısı 2500’ü bulacak. Korkuteli ilçesine 300 kişi kapasiteli yurt yapılıyor. Antalya merkezde yapımına başlanılan gençlik merkezi ve spor salonu 4 bin metrekare alan ile bu merkez gençlerin hizmetinde olacak. Alanya Gençlik Merkezi’nin ihalesi yapıldı. Döşemealtı Spor Salonu tamamlandı. Finike Spor Salonu tamamlandı. Manavgat Gençlik Kampı bir seferde 500 kişiyi ağırlayacak. 8.5 milyon liraya ihale edildi. Yaz dönemine yetiştirmeye çalışıyoruz. Duacı Gençlik Kampı yeni olarak ihale edildi. Maliyeti 8 milyon liradır. İki kampla birlikte Antalya merkezde 1000 genç kamp yapabilecek. Bu projelerin toplan maliyeti maliyeti 350 milyon lira. Antalya’ya hayırlı uğurlu olsun. Gençlik ve spor merkezlerimiz hayırlı olsun.”
Bakan Kılıç, yerel yönetimlerin mesai saatleri konusundaki baskıcı tutumlarını terk etmesi halinde stadyumu hedeflenilen sürede yetiştirmek olduğunu belirtti.
Bu projelerin yanında Antalya’ya 3 yeni proje daha kazandırmak için çalıştıklarını açıklayan Bakan Kılıç, “Olimpiyat düzeyinde tüm branşları Antalya’ya kazandırmak istiyoruz. Ana okulundan itibaren öğrencilerimiz spor ile tanışacak. Çok amaçlı spor salonu projesini hayata geçiriyoruz. Bu salon 3 katlı ve 8 ile 10 arasında salonu olacak. Bir yıl içinde bu proje tamamlanacak. Bu salondan çalışan sporcular olimpiyatlara uzanacak. Antalya’dan olimpiyatlara sporcu yetiştireceğiz. Buz Pateni Pisti ile de Antalya’da güneş ile buzu buluşturacağız. Antalya Jimnastik Salonu’nun müjdesini veriyorum. Bu tesiste toplam 3 salon var. Bunu da bir yıl içinde Antalya’ya kazandıracağız. Buz pateni, çok amaçlı salon ve Jimnastik Salonun maliyeti 50 milyon liradır. Toplam 400 milyon liralık spor ve gençlik yatırımı ile Antalya’yı spor kenti haline dönüştürüyoruz” dedi.

"PROJEYİ TAKİP EDİYORUM"
Stadyum inşaatının mesai saatlerindeki düzensizlik nedeniyle yine yakınan Bakan Kılıç, “Enişteniz olarak bu projeleri takip ediyorum. Sizlerin de yakından takip etmenizi istiyorum. Antalya’ya polemik için gelmedim. Belediye başkanı ile polemiğe girmem. Lütfen yerel yöneticilerin mesai konusunda bize yardımcı olsun. Çalışmalardaki gürültü cezasını müteahhitler ödüyor. Gerekirse ceza yemeyi göze alacağız. Anlayış gösterilsin, bu iş bitirilsin” dedi.
Bakan Kılıç, alana geç gelmesinin nedeni ile ilgili olarak ise “Toprak zemin üzerine kırmızı halı serilmişti. Onun kaldırılmasını bekledik.Vali binalarına bile kırmızı halıdan yürüyerek girmiyoruz. Biz hükümet olarak kırmızı halı uygulamasını bir çok yerde kaldırıyoruz” diye konuştu.
Bakan Kılıç ardından spor salonu inşaat alanını ve Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde yapımına devam edilen yurt inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Kılıç, devletin parası ile yurt yetiştirmenin zor olduğunu belirterek, ”Öğrenci yurtlarında yap kirala uygulamasına geçeceğiz” dedi.
(İHA)