BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.433,79
HABER /  POLİTİKA

Öğrenci alkolü alıp kafayı mı bulacak?

Başbakan Erdoğan, One Love Müzik Festivali’nde getirilen alkol yasağı hakkında ilginç açıkalamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan,  önce İstanbul Bilgi Üniversitesi yöneticilerini bizzat arayıp uyardığını açıklayarak, “Üniversitenin içinde böyle bir şey nasıl olur? Öğrenci oraya gelip de alkolü alıp kafayı mı bulacak yoksa ilmi alıp kendini mi bulacak?” dedi.

Suriye'nin kuzeyinde PKK-PYD yapılanmasına asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Erdoğan, "Burada terör, PKK PYD yapılanmasına asla sıcak bakamayız. Bize yönelik bir uygulama karşılığını bizden kesinlikle bulacaktır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Kanal 24 televizyonunda ''Sansürsüz Özel'' isimli programa konuk oldu. Erdoğan programda şunları söyledi:

ÜNİVERSİTEDE ALKOL ALIP KAFAYI MI BULACAKLAR?

“Bu olay, bu üniversitede yapılacak olan bir toplantıyla ilgili bir çalışma. Fakat ilginç olan şey şu; ben o zamana kadar bilmiyordum, buradaki restoranlar tütün alkol kurulundan alkollü içki satışına yönelik izin almışlar. Yav Allah aşkına bir üniversitenin içinde restoranlarında alkollü içki satılmasına müsaade edilebilir mi, böyle bir şey olabilir mi? Üniversitenin içinde böyle bir şey nasıl olur? Öğrenci oraya gelip de alkolü alıp kafayı mı bulacak yoksa ilmi alıp kendini mi bulacak?

GENÇLİĞİMİZİN ALKOLİK OLMASINI İSTİYOR

Üniversitenin dışında malum yerlerde gider alkolünü alır, bizim meyhane filan kapattığımız yok, hepsi ortada. Ben de üniversite yönetimini aradım, ‘Yahu nedir bu hal’ dedim, ‘Biz buna üzülüyoruz’ dedim. Bu Anayasa ortada dururken ben anlamıyorum kalkıyor bu köşe yazarları nasıl oluyor da bu işi savunuyor. Yani bizim gençliğimizin bunlar tamamen alkolik olmasını istiyor.

FAKİR TAYYİP ERDOĞAN'IZ

Erdoğan, Çamlıca’ya cami tartışmasıyla ilgili “Sultan Tayyip Erdoğan” yakıştırmalarına karşı “Elhamdülillah bizim öyle bir derdimiz falan yok. Biz fakir Tayyip Erdoğan’ız. Diyorlar ki ‘orada meskun mahal yok’... Orada meskun mahal de var. Bizim kadim medeniyetimizde camiler çekim noktalarıdır, bunlarla beraber şehirler oluşmuştur” dedi.

ÜNİVERSİTE HARCINI KALDIRMA KARARINI VERDİK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversite harçlarının kaldırılması konusunda karar aldıklarını belirterek, ''Şu anda biz bu harcı kaldırma kararını verdik. Arkadaşlar şu anda çalışmaları yapıyorlar. Önümüzdeki dönemde harç almayı düşünmüyorum, bu benim bütün arkadaşlarıma teklifim. Onlar da şu anda bunun nihai çalışmasını yapıyorlar'' dedi.

AK PARTİ'YE YÖNELİK ELEŞTİRİLERE NASIL YANIT VERDİ? PUTİN'E ŞAŞIRTAN TEKLİF NEYDİ?

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ

[PAGE]

AK PARTİ'YE YÖNELİK ELEŞTİRİLERE NE DEDİ?

Erdoğan, ''Hükümetinize yönelik devamlı olarak eleştiriler var. Bunlardan bir tanesi, 'AK Parti kurulduğu yıllarda AB hedefine kilitlenmişti ama son dönemde bu hedefi biraz boşlar gibi oldu' eleştirisi. Siz bu değerlendirmelere ne diyorsunuz'' sorusunu, ''Bu mümkün mü? Bunun en güzel örneği ilk defa bizim hükümetimizde salt görevi AB olan bir bakanlık kuruldu ve bu bakanımın tek görevi var, AB üyesi ülkeleri fellik fellik dolaşacak ve bu işin sürekli propagandasını yapacak'' diye yanıtladı. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Türkiye'de de biz bunu çalışırken, özellikle isim vereceğim burada, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve Almanya'dan Merkel bu süreci baltalayan iki lider olmuştur ve bunu acımasız yapmışlardır. Sarkozy ve Merkel gelene kadar ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak liderler zirvesine AB'ye katılıyordum ve onlar geldikten sonra, kalktılar bunlar 10 yeni ülke aldılar ve bu ülkelerin alınışı tamamen siyasidir. AB müktesebatına uygun oldukları için değil ama Türkiye'yi bunlar yine kapıda bekletmeye devam etmişlerdir ve Sarkozy ile Merkel geldikten sonra zirveye bizim ve Hırvatistan'ın katılmaması kararı aldılar. Oradaki müzakerelerde dahlimiz olur ya da olmaz, bu endişeyle aldılar.

Müktesebatta olmadığı halde fasılları açma ve kapama söz konusu. Kapamayı kaldırdılar, sadece açmaya müsaade ettiler. Burada da bize hendek atlatıyorlar. Bütün bunlar ortada, konuşuyorsun hiçbir cevapları yok. Bize cevap veremiyorlar, savunamıyorlar kendilerini. Ama kalkıyor, diyor ki 'boşladılar'. Neyi boşlamayacağız kardeşim ya? Şu anda bütün fasılların hepsi bizde hazır, kurumsallaşmamızı biz hep buna göre yapmışız ve şu anda AB üyesi olan ülkelerin müktesebata uygun olmayan birçok yönleri var ki bunların en önemlisi Kıbrıs'tır. Bir defa sen Kıbrıs diye Güney Kıbrıs'ı alamazsın. Çünkü ortada yeşil hat var. Kuzey Kıbrıs'ta Güney Kıbrıs'ın herhangi bir tasarrufu yok ki. Buna karşı sizin de duruşunuz önemli. Biz de bu duruşumuzu sergiliyoruz. Niye? Bu millete yakışan duruş budur da onun için. Biz ezilemeyiz. Ama şu anda AB ile ilgili bakanlığımız çok güzel çalışıyor. Bütün kurumsal yapısını kurmuş vaziyette ve bütün ülkeleri devamlı dolaşıyor ve anlatıyor. Biz de anlatıyoruz ama buna rağmen Türkiye'deki iç muhalefet kalkıp, 'AB'yi dışladık' diyor. Hiçbir şeyi dışlamadık.''

''2023'e Avrupa kalır mı sizce'' sorusu yöneltilen Erdoğan, ''Kalır, kalmaz ama AB'nin hali ortada şu anda'' yanıtını verdi.

''Ekonomik anlamda AB'nin Türkiye'ye katılması söz konusu olabilir mi'' yönündeki soruyu yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ''İnşallah, rakamlar biraz daha büyüsün de...'' yanıtını verdi.

ŞANGAY BEŞLİSİ'NE GİRELİM

Erdoğan, şunları söyledi:

''Geçenlerde Rusya seyahatimde Putin'e şöyle bir latife yaptım. Dedim ki 'Zaman zaman bize takılıyorsun. AB'de ne işin var diyorsun. O zaman ben de şimdi size takılayım. Hadi gelin bizi Şangay Beşlisi'ne dahil edin, biz de AB'yi gözden çıkaralım...

Mesajı ben devamlı veriyorum oraya. 'Başka arayışlara bizi götüreceksiniz' diyorum.''