BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Oğlunun yarım kalan hayalini gerçekleştirdi

İşçi emeklisi baba, kazada yitirdiği oğlunun çizimlerinden ürettiği makineye hayvan gübresi atıp organik gübre geliştirmeyi başardı

Abone ol

Bilecik'te 2009'da Eskişehir- Haydarpaşa seferini yaparken kaza yapan trende hayatını kaybeden Pamukkale Üniversitesi Makine Mühendisliği son sınıf öğrencisi Derviş Havuz'un yarım kalan projesi gerçek oldu.

60 bin TL emekli ikramiyesi ve 40 bin lira krediyle projeyi tamamlayan Türkiye Elektrik Kurumu işçi emeklisi baba Tekin Havuz, oğlunun çizimlerinden ürettiği makineye hayvan gübresi atarak, enerji ve organik gübre üretti. Proje kapsamında geliştirilen makineyle bir ton gübreden elektrik, ısınma ve işlenmiş organik gübre üretildi. İstanbul Üniversitesi'nin (İ.Ü.) desteklediği projede babaya sertifika verildi. Baba, İ.Ü. Avcılar Yerleşkesi'nde oğlunun projesinden ürettiği makinenin tanıtımını yaptı. Oğlu için Devlet Demiryolları ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne açtığı 1 milyon 100 bin liralık tazminat davasını kazanması halinde buradan gelecek parayı projeye aktaracağını belirten baba Havuz, "Oğlumun en büyük hayalini gerçekleştirdim. Mezarında rahat uyusun" dedi.