BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.392,19
HABER /  GÜNCEL

Oğlunun sünnet ısrarı maden faciasından kurtardı

Mehmet Topdemir 40 yaşında bir maden işçisi. Soma’da facianın meydana geldiği maden ocağında çalışıyordu. Onu şanslı kılan ise 10 yaşındaki ...

Abone ol

Mehmet Topdemir 40 yaşında bir maden işçisi. Soma’da facianın meydana geldiği maden ocağında çalışıyordu. Onu şanslı kılan ise 10 yaşındaki oğlu Kaan’ın ısrarla sünnet olma istediği oldu.
Bunun üzerine 19 Mayıs’ta çocuğunu sünnet ettirme kararı alarak izne ayrılan Topdemir, verdiği bu kararla faciadan kurtuldu. Soma’daki maden ocağında meydana gelen faciada birçok işçi yaşamını yitirirken bazı işçiler kelimenin tam anlamı ile ölümün kıyısından döndü. O şanslı işçilerden biri de 40 yaşındaki maden işçisi Mehmet Topdemir. İşçi Topdemir, evli ve 2 çocuk babası. 10 yaşındaki oğlu Kaan’ı 19 Mayıs’ta sünnet ettirme karar aldı. Bunun üzerine facianın meydana geldiği iş yerinden izin alarak yıllık izne ayrıldı. Topdemir, verdiği bu kararla faciadan kurtuldu. Çocuğumun sünneti olduğu için izne çıktım diyen Topdemir, aldığım iznin hayatımı kurtaracağını hiç düşünmemiştim. Kimsenin aklına böyle bir şey gelmezdi. Olayı duyduğumda şok oldum. Orada çalışan akrabalarım vardı. Hemen onları aradım. Ama kimseye ulaşamadım. En son acı haberlerini almaya başladım. Ben hayatta kaldım ama aldığımız haberler bizi mahvetti" dedi. Sünnet kararını bir sene öncesinden aldığını belirten Topdemir, "Bir ay kala izne ayrıldım. Böyle bir şey olacağını hiç düşünmemiştim. Daha bir gün öncesine kadar sünnetle ilgili planlar yapıyordum. Ama bu haber bizi perişan etti. Bende orada olabilirdim. Arkadaşlarım gibi vefat edebilirdim. Bu sünnete kalkışmamış olsaydım ben de orada olacaktım” dedi. Eşinin izinde olmasıyla ölümden döndüğüne sevinen Sibel Topdemir, eşim kurtuldu ama amcamın ve dayımın çocukları vefat etti. Eşimin kurtulması bizim için teselli oldu ama çok zor madencilik çok zor. Madencileri korusunlar. Amcamın kızı babasız kaldı. Daha dördüncü sınıfa gidiyor" diyerek gözyaşı döktü.

KAAN’IN "ERTELEMEYİN" ISRARI BABASINI KURTARDI
"Sünneti geçen sene yapacaktık" diyen Sibel Topdemir, "Eşim kaza geçirince sünneti yapamadık. Bu sene 19 Mayıs’a niyetlendik. Sonra ertelemek istedik. Ama oğlum hep ertelemeyin dedi. Ben sünneti erteleyecektim. Oğlumun ertelemeyin ısrarını kıramadım. Bunda da bir hayır varmış. Çocuğum hiç istemedi ertelenmesini ben herkese öğretmenlerime söyledim ertelemeyin dedi. Biz de onu kırmadık ertelemedik. Bu da eşimin hayatını kurtardı’’ şeklinde konuştu. Sünneti maddi imkansızlıklardan ötürü ertelemeyi düşündüklerini belirten Mehmet Topdemir, "Maddi yönden biraz sıkıntımız vardı. Erteleyelim diye düşündük ama oğlum istemedi. Daha önce de ertelemiştik. Bu sefer ısrar etti. Biz de borç harç yapma kararı aldık’’ dedi. Ailesi hiç istemediği halde madenlere girmeyi düşündüğünü belirten Topdemir, "Burada başka iş imkanım yok. Eve ekmek getirmem lazım. Mecburen işimize devam edeceğim" dedi.
(İHA)