BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Efsane VW Camper geri geliyor!

VW bir dönem efsane olmuş T modelinin Camper versiyonunu tekrardan hayata geçiriyor.

Abone ol

VW bir dönem efsane olmuş T modelinin Camper versiyonunu tekrardan hayata geçiriyor. Ama bu sefer önemli bir farkla, yeni model Beetle adıyla piyasada olacak.

VW yeni Beetle için çalışmalar şimdiden başladı. Fakat ürün gamına eklemeler olacak gibi. Bunlardan en önemlisi 1950′lerde üretilmeye başlanan “T” modelinin Camper versiyonun güncel uygulaması, ayrıca retro bir crossover ve gene retro coupe da eklenebilir.

Mevcut Beetle eski bir şasiye sahip, yani VW Golf MkVI şasisinin üzerine konumlanmış. VW ise yeni harika şasisi MQB’yu tüm modellerinde kullanmak istiyor. Bu yüzden yeni Beetle MQB şasisi üzerine konumlanacak.

Tüm yeni retro modellerin Beetle adıyla çıkması tam netlik kazanmadı ama Beetle markası bünyesinde farklı versiyonları barındıracak güce sahip. Rakip markaların tek modelden farklı versiyonlar üretme gayesi, VW’ne ilham vermiş gibi duruyor.

2011 yılında Cenevre fuarında konsept araç olarak tanıtılan Camper VW Up modeliyle bağlıydı, yani Up şasisi üzerine inşa edilmişti ve elektrikli olarak tasarlanmıştı. Şimdi ise Beetle modelinin içine alıp daha büyük olması tercih edilmiş gibi duruyor.

60′lardakine benzer retro bir dış tasarımı olacağı tahmin edilen Camper’ın motor teknoloji ise modern bir yapıda olacak. bir litrelik üç silindirli motorun kullanılacağı ve isteğe bağlı dört teker çekiş sisteminin de alınabileceği öngörülüyor.

En iyi haber ise yeni Beetle’ın 2019 yılında piyasa çıkması beklenirken hemen arkasından Camper’ın da satışa çıkağı yönünde.