BIST 10.247
DOLAR 32,21
EURO 34,63
ALTIN 2.398,21
HABER /  GÜNCEL

Oğlum artık seni yalnız bırakmayacağım

Depremde annesi ve kardeşini kaybetmişti. Enkaz başından ayrılmayan Keko Çiçek babasına kavuştu.

Abone ol

Elazığ depreminde ölen annesi ve kardeşini enkaz altına girip 'annem burada' diye arayan 8 yaşındaki Keko Çiçek, dün gece Almanya'dan gelen babasına kavuştu.

Baba Mehmet Ali Çiçek, oğluna sıkı sıkı sarılıp defalarca öptü ve "Artık seni hiç yalnız bırakmayacağım" dedi.

Depremin büyük hasar yarattığı Okçular köyünde 27 yaşındaki Ayten Çiçek, çocukları 8 yaşındaki Keko, 3 yaşındaki oğlu Emre ile iki katlı kerpiç evlerinde uyurken deprem meydana gelmiş; depremde anne ile 3 yaşındaki Emre yaşamlarını yitirmişti.

Enkaz altından yaralı olarak çıkartılan Keko Çiçek ise, tedavisinin ardından döndüğü köyünde enkaza koşmuş, sürünerek girdiği enkazda ölen ailesini aramıştı.

Enkazın üzerine yatan ve çıkması için ikna edilemeyen Keko, bir sağlık görevlisinin kucağına almasının ardından, çırpınarak enkazdan uzaklaştırılmıştı.

Babayla kavuşma anı

Olayın ardından Keko Çiçek'in Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan babası Mehmet Ali Çiçek, geceyarısı uçakla Elazığ'a geldi. Köyün halini görünce büyük üzüntü yaşayan ve ayakta duracak hali kalmadığı gözlenen baba, oğlu Keko'nun uyuduğu çadıra girdi, sarıldı ve dakikalarca öptü.

Baba Çiçek, "Oğlum artık seni yanlız bırakmayacağım" dedi.

Baba Çiçek, bir süre sonra sinir krizi geçirdi. 112 Acil Servis görevlileri tarafından müdahale edilen Çiçek'e sakinleştirici iğne yapıldı.

Ölen oğlunu görmemiş

Bu arada, baba Çiçek'in eşi 8 aylık hamileyken Almanya'ya gittiği ve depremde eşiyle birlikte ölen 3 yaşındaki Emre'yi hiç görmediği ortaya çıktı. Ölen oğlunun fotoğraflarını internet ortamında gördüğünü anlatan Çiçek, Almanya'ya daha iyi bir ev yapmak için para biriktirmek amacıyla gittiğini söyledi.

Baba Çiçek, "Eşim, Emre'ye 8 aylık hamile iken çalışmak için Almanya'ya gittim. Dünyaya gelen oğlumu bir kez internet üzerinden görme fırsatım oldu. Ne sarılabildim ne de kokladım. Acı haberi Almanya'da aldım. Ancak haftada bir Elazığ'a uçak olduğu için Çarşamba gününe kadar bekledim. Ailemi yalnız bırakıp gurbet ellere gitmek istemezdim ama burada iş yoktu. Almanya'nın Hamburg kentinde meyve bahçesinde çalışıyordum. Tek idealim kendimize bir ev alacak kadar parayı biriktirmekti. Ama olmadı. Kader buna izin vermedi. Artık Almanya'ya geri dönmeyi düşünmüyorum. Ailemden geriye kalan oğlum Keko'yu hiçbir zaman yalnız bırakmayacağım" dedi.

2 bin ev oturulamaz halde

Elazığ Valisi Muammer Erol, depremin ardından 56 köyde 4455 hanede hasar tespit çalışmaları yapıldığını ve 2 bin evin oturulamaz halde bulunduğunu söyledi.

Hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirten Erol, Başbakanlık tarafından gönderilen 500 bin TL'lik yardımın 240 bin TL'lik bölümünün cenaze ve yaralısı olanlara dağıtıldığını söyledi.

Başbakan bölgeye gidiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün akşam saatlerinde Elazığ'a giderek bölgede incelemelerde bulunacağı açıklandı.