BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'nın yeni hedefi turizm

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Bursa'nın sanayiye doyduğunu yeni hedefinin turizmde sıçrama yapmak olduğunu belirtti.

Abone ol

Başkan Altepe, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Bursa Şubesi yönetim kurulu üyeleri ile Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi yöneticilerini ağırladı. Bursa`nın geleceğine yön verecek olan projeler hakkında bilgiler veren Başkan Altepe, Bursa`nın turizmden de hak ettiği payı olması için yoğun çaba harcadıklarını vurguladı.

En büyük hedeflerinin Bursa`yı her alanda hak ettiği konuma getirmek olduğuna dikkat çeken Başkan Altepe, tarihi ve doğal güzellikleri ile bu kentin ön plana çıkması için çabaladıklarını hatırlattı. Bursa dendiği zaman akıllara artık sadece sanayinin gelmeyeceğini dile getiren Başkan Altepe, “Geçmişte yapılan sanayi bölgeleri Bursa`ya yeterli. Biz yeni projelerle kentin vizyonunu değiştirmeyi planlamıyoruz. En büyük amacımız Bursa`nın doğal güzelliklerini ve tarihi yapısını ön plana çıkarmak. Bunu yaptığımız takdirde Bursa turizmden de bugüne kadar olamadığı payı alacaktır” dedi.

İnşa çalışmalarının son aşamaya geldiği Merinos Kongre ve Kültür Merkezi`nin Bursa turizmine büyük bir ivme katacağını kaydeden Başkan Altepe, kongre merkezinin kente değer katması için Avrupa`daki önemli kongre merkezlerinde incelemelerde bulunduklarını ve işletim sistemi konusunda uzmanlardan bilgi aldıklarına değindi. Kongre turizminin gelişmesiyle ilk etapta otellerde büyük bir hareketlilik yaşanacağını hatırlatan Başkan Altepe, “İncelediğimiz kongre merkezlerinin bulundukların kentin ekonomisine önemli katkılar sağladığını gördük. Alanında uzman ekiplerle çalışarak Bursa`nın da kongre merkezinde en verimli şekilde yararlanmasını sağlayacağız” diye konuştu.