BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Öğretmen açığını polis kapatıyor!

Yüzbinlerce öğretmen atanmayı beklerken Ardahan'da öğretmen açığını polisler dolduruyor.

Abone ol

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, boş geçen ders ve etütleri eğitim fakültelerinden mezun olan polislerle kapatmaya çalıştıklarını bildirdi.
Vali Tekmen, 2009-2010 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısında 60 branş öğretmeninin eş durumundan başka illere tayin olduğunu, Ardahan'a ise 3 branş öğretmenin atandığını belirtti.

Tekmen, şunları kaydetti:
''Ardahan'da boş geçen ders ve etüt çalışmalarını eğitim fakültesinden mezun olan polislerle kapatıyoruz. Öğretmen açığını kapatmak için başlatılan çalışmayla 25 eğitim fakültesi mezunu polis memuru tespit ettik. Bu polislerimiz, il genelindeki okullarda branş derslerine ve ek etüt çalışmalarına giriyorlar. Sonuçta bizim amacımız boş geçen dersleri doldurmaktır. Çünkü tayin olan 60, bize gelen ise sadece 3 öğretmen. Buna bir çözüm bulunmalıydı. Polis memuru arkadaşlarımızın bu konuda verimli olduklarına inanıyorum.''

Eğitim öğretimin başarısı için her türlü fedakarlığı yapmaya çalıştıklarını ifade eden Tekmen, ''Ben derslerin boş geçmemesi için uzmanlık alanlarına göre gerekirse, yardımcılarımdan ve kaymakamlardan da bu konuda destek isterim. Çünkü amacım, Ardahan'ın artık eğitim öğretimde başarılı bir il olmasını sağlamaktır'' diye konuştu.

Tekmen, uygulamayla emniyetteki işlerde aksama olmadığına dikkati çekerek, ''Bir polis memuru en fazla 8, en az 2 saat ders veya etüt çalışmasına giriyor. Yani emniyetteki görevinde aksama olmuyor. Onun ayarlamasını yetkili arkadaşlar yapıyor. Polis memurları, girdiği ders karşılığında ise ücretlerini alıyor'' dedi.