BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin'den Elazığ'a bir kamyon gıda

Elazığ'da büyük yıkıma neden olan deprem Türk halkının yardımlaşma duygusunu yeniden ortaya çıkardı.

Abone ol

Mersin'deki hal esnafı, depremzedelerin yaralarını sarmak için Elazığ'a 1 TIR dolusu gıda maddesi gönderecek.

TIR'a yüklenen sebze, meyve ve kuru gıda maddeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Arama Kurtarma Timi ile deprem bölgesine gönderilecek.
Elazığ'da meydana gelen ve 41 kişinin öldüğü, çok sayıda da yaralının bulunduğu deprem sonrası Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçerek hal esnafları ile gıda yardımı kampanyası başlattı. Hal esnaflarından toplanan meyve, sebze ve kuru gıda maddeleri Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği önünde toplanarak TIR'a yüklendi. Yükleme sırasında Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Şimşek ile Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Refik Canatan ile dernek üyeleri de hazır bulundu.
Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Refik Canatan, Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası yüreklerinin parçalandığını belirtti.
Gelecekte depremle karşılaşmamanın en büyük temennileri olduğunu ifade eden Canatan, deprem gibi afetlerde ellerinden gelen yardımdan kaçınmayacaklarını kaydetti.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı depremzedelere yardım kampanyasına hal esnafları olarak destek verdiklerini ifade eden Canatan şöyle devam etti: "Yardım yapılacağını duyan esnaflarımızın hepsi seferber oldu. Daha fazla yardım toplayabilirdik ama gönderecek araç imkanımız şimdilik bu kadar ilerde daha fazla göndereceğiz."