BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  DÜNYA

Oğlu SBS’de tüm soruları doğru yanıtladı

Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) sonuçları belli olurken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un oğlu da tüm soruları...

Abone ol

Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) sonuçları belli olurken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un oğlu da tüm soruları doğru yanıtlayarak dereceye girdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof Dr. Mustafa Şentop’un oğlu Mehmet Selahattin Şentop tüm soruları doğru yanıtlayarak ilk yüze girdi. Ortaöğretim başarı puanı nedeniyle 85.’inci sırada yer alan Şentop, bu sonucu beklediğini dile getirerek, “Sınavdan çıktıktan sonra emin olmadığım sorular vardı. Ancak MEB cevap anahtarını yayınladıktan sonra kontrol ettim. Hamdolsun, hepsi doğru çıktı. Okulum ve öğretmenlerim bana çok yardımcı oldu. Aslında ben bir matematik olimpiyatçısıyım. Hem olimpiyatlara hem de SBS sınavına çalışıyordum. Yoğun bir tempo içerisindeydik. Günde yaklaşık olarak 3 saat çalışıyordum. Her ikisine aynı anda çalıştığım için aslında zorlu bir süreçten geçtim ama verimli çalıştığım için başarıya ulaştım” dedi.
Yalnızca ders çalışmanın verimi düşüreceğini söyleyen Şentop, “Birkaç saatten sonra insan zaten bunalmaya başlar. Kendini biraz eğlenceye de vermesi lazım. Ara sıra futbol oynamak, televizyon izlemek lazım. Ancak dersleri de ihmal etmemek gerekiyor” şeklinde konuştu. Mehmet Şentop, ileride hukuk okumak istediğini söyledi.

"ÇALIŞMA YÖNTEMİ VE TARZ KAZANDIRMAK ÖNEMLİ"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, oğlunun başarısında yöntemin önemli olduğunu dile getirerek, “Çocukların sürekli takip edilip ders çalışmalarının denetlenmesinin yanı sıra çocuğa bir çalışma yöntemi öğretmek, bir tarz kazandırmak önemli. Belki daha küçük yaşlarda, ilkokulda bunları kazandırabilirseniz çocuk zaten kendisi yolunu bulabiliyor. Biz daha çok bunun üzerinde durduk. Zaman zaman da kendisiyle elde ettiği sonuçlarla ilgili, yanlış sorular üzerinden hareketle çocuğun neyi nasıl yanlış yapabildiğini tespit ettiğinizde o yanlışları düzeltmenin ne kadar önemli olduğunu, önünün açıcı olduğunu görüyorsunuz” dedi.
Mehmet’in elde ettiği sonucu bir baba olarak beklediğini ifade eden Şentop, “Sınavdan çıktıktan sonra zaten kendiside bunu bize söylemişti. Fakat daha öncesinde de çalışmaları, çözdüğü deneme testleri ile bu sonucu zaten bize gösteriyordu” şeklinde konuştu.
Çocukları sınava girecek velilere tavsiyede bulunan Şentop, “Çocukları takip etmek sadece belli bir süre çalışma, belli sayıda test çözme şeklinde olmamalı.Çocukların çalışmalarında elde ettiği neticeleri değerlendirmek lazım. Bunu aile kendisi yapamıyorsa okulda öğretmenleri bunu yapmalı” dedi.
(İHA)