BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.434,38
HABER /  DÜNYA

Çin’i sel vurdu

Çin’in güneybatısını, sağanak yağışların yol açtığı seller vurdu. Siçuan eyaletinin Deyang şehrinde üç bina yerle bir olurken, 5 kişi sel su...

Abone ol

Çin’in güneybatısını, sağanak yağışların yol açtığı seller vurdu. Siçuan eyaletinin Deyang şehrinde üç bina yerle bir olurken, 5 kişi sel sularında kayboldu.
Sichuan eyaletinin Deyang şehrindeki olayda yıkılan binaların, bir fosfat fabrikasına ait olduğu bildirildi. Çinli yetkililer, 5 işçinin kayıp olduğunu açıkladı. İşçiler, geçtiğimiz günlerde meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle nehir yatağının değiştiğini ve sellerle birlikte nehir sularının maden ocağına ait binalara yöneldiğini söyledi.
Fabrika müdürlerinden Li Şunmin yaptığı açıklamada, "Dört katlı binalarda yaklaşık 120-130 kişi kalıyor. Sel meydana geldiğinde binalarda kalanlar vardı. Bunları kısa sürede tahliye ettik. Sel sularının tehlikeli bir hal alması üzerine diğer binaları da boşalttık" dedi.
Çöken binalardan birinin tepesinde bulunan bir işçinin sel sularına kapıldığı, 4 işçiden ise haber alınamadığı belirtildi.
(İHA)