BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN

Oğlu Nejat Uygurun sağlık durumunu anlattı

Nejat Uygur'un çocuklarını bile tanımadığı haberleri çıkmıştı. Tiyatrocu Behzat Uygur babasının sağlık durumunu anlattı.

Abone ol

Uygur, yaklaşık 2 yıl önce felç geçiren babası Nejat Uygur'un 1 yıl kadar Ankara'da tedavi gördükten sonra şu anda evinde bakımına devam edildiğini söyledi. Uygur, babasının felç sonrasında ortaya çıkan “demans” nedeniyle ara sıra hafıza kaybı yaşadığını, konuşabildiğini fakat yürüyemediğini belirtti.

Nejat Uygur'un gördüğü fizik tedavi sonucunda yürüyebileceğini de kaydeden Uygur, yürüyememesinin “demans” nedeniyle babasının tedaviyi kabul etmemesinden kaynaklandığını ifade etti.

Kamuoyunda, Nejat Uygur'un sağlık durumunun kötüye gittiği ve “Artık çocuklarını tanımıyor” şeklinde haberler çıktığını hatırlatan Uygur, bunların doğru olmadığını belirterek, “Şöyle ki bu hastalıkla ilgili babamda bir gerileme yok ama ilerleme de yok” dedi. Babasının ailesini tanıdığını ve hatırladığını kaydeden Behzat Uygur, rahatsızlığının geçmişle ilgili olayları hatırlamasını engellemediğini bildirdi.

Uygur, babasının hasta yatağındayken bile mizaha devam ettiğini, oynadıkları karşılıklı oyunlarda replikleri dahi hatırladığını ifade ederek, “Şimdi biz, babam gibi düşünüp, babamın istekleri doğrultusunda hareket ettiğimiz için, Nejat Uygur'un asla hasta yatağında görüntülenmek istemediğini biliyoruz. O, hiçbir zaman sahneye sağlıksız görünümüyle, neşesiz yüzüyle çıkmadı. Seyircisi onu her zaman gülen ve güldüren yüzüyle hatırlıyor” dedi.