BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,81
ALTIN 2.399,00
HABER /  SAĞLIK

Öfkeye fındık, kaygıya çorba

Yiyecekler ruh halinizi de etkiliyor. Özgüven veren yiyecek dahi var.

Abone ol

Ruh haliniz beslenmenizi ve tükettiğiniz besinleri etkiliyor. Hayal kırıklıkları, endişe, bezginlik, aşırı öfke, çekingenlik için ideal yiyecekler var. Neler mi? İşte diyetisyenlerin önerileri;

* Yorgunluk: Kivi en etkili meyva... Portakal, havuç, biber ve maydanoz da oldukça etkili. Bu sebze ve meyvalar aynı zamanda özgüven eksikliğine iyi geliyor.

* Bezginliğe: Kalsiyum açısından zengin olan süt, yoğurt ve peynir bire bir...
* Çekingenlere; Fosfor açısından zengin olan balık haftada 3-4 öğün öneriliyor.  Bu besinler çekingenlikten çabuk kurtulmanıza yardımcı olurken kendinize olan güveni tekrar kazanmanızı sağlar.

* Öfkelenince bir avuç fındık: Sinirliyken yağlı tohumlar, özellikle fındık, ceviz ve fıstık tüketilmesi uygundur. Kafeinli içeceklerden ve kırmızı etten mümkün olduğunca uzak durun.

* Çorbayla kaygınızı yenin: Kaygı veya endişe durumunda vücutta aşırı sıvı kaybı olacağından hafif çorba, komposto ve meyve suyu için.

* Hayal kırıklığına kerevizli formül:
Sebzelerin hayal kırıklığını hafifletici özellikleri vardır. Özellikle enginar ile kereviz yaşadığınız hayal kırıklığını kısa zamanda atlatmanıza yardımcı olur.