BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.399,75
HABER /  GÜNCEL

Kumarın Merkezi GAP Vegas

"GAP Vegas'la kumarın merkezi olalım. Üstelik Adıyaman buna talip"

Abone ol

Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Zafer Ersoy, turizm işinde en büyük gelirin kumardan elde edildiğini belirterek, “Las Vegas gibi ‘GAP Vegas’ ilan edilebilir. Türkiye’de üç bölge yapalım, buna izin verelim. Adıyaman bu işe talip. Kumar nedeniyle 50 milyar dolar paramız dışarı gidiyor. Benim vatandaşım oynamasın” dedi.

Bu uçuk fikrini Mesut Yılmaz’ın Başbakan olduğu dönemde de dile getirdiğini ancak bazı siyasi çevreler tarafından tepki topladığını aktaran Ersoy, şunları anlattı: "Türkiye’de üç bölge yapalım. Bu bölgelere izin verelim. Ama Türk insanı girmesin. Ben o zaman dedim ki birine biz talibiz. Gelin GAP Vegas yapalım. Adıyaman olarak da biz böyle bir merkez olmayı kabul ediyoruz. Dünyada en çok kumar oynayan ülke İsrailliler. Yılda 50 milyar dolar paramız dışarıya gidiyor. Yani girmesi gereken para Kıbrıs’a gidiyor, Romanya’ya gidiyor? Tamam yine benim vatandaşım oynamasın, ama yabancı vatandaşlar gelsin oynasın"

BELKİ KAFAMA SIKACAKLAR AMA...

Ersoy, “Bunu her babayiğit de söyleyemez, ben söylüyorum. Yarın belki de kafama sıkacaklar, ‘bu memleketi sen kumarcı mı edeceksin’ diye. Ahlaki doğrular içerisinde ekonomik kalkınmayı çiziyorum. Bu futbol olabilir, bu kumar sektörü olabilir. Güzel bir kalkınma modeli olabilir” diye konuştu.

.