BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,52
SAĞLIK

Ofis çalışanları nasıl beslenmeli?

Saatlerce oturduğu sandalye üzerinden kalkmayan ofis çalışanları, çok az hareket etmekten ve buna bağlı olarak da kilo almaktan şikayet ediyor. Peki ofis çalışanları beslenmelerine nasıl dikkat edecek ve neler tüketecek? İşte ofis çalışanlarına beslenme önerileri...

Çalışma hayatı, yaşamımızın büyük bir kısmını kapsamaktadır.Bu zamanın içinde temel ihtiyacımız olan beslenmenin önemi büyüktür. Ofis ortamında sıklıkla karşılaştığımız sorunların en önemlileri; yanlış beslenme alışkanlıkları ve hareketsizliktir. Fiziksel aktivitenin azalmasına bağlı olarak gerçekleşen bu durumun yanında beslenme alışkanlıkları da son 50 yılda inanılmaz bir değişim geçirdi. Hızlı pişirilen, kolay satın alınabilen ve bol kalorili içecekler birdenbire hayatımıza girdi. Hayatı hızlı yaşamaya çalışırken yediklerimizi de hızlandırdık. 

Ofis çalışanlarının sağlıklı beslenmesi için menülerini önceden hazırlamanın büyük fayda sağlayacağını ifade eden Diyetisyen Dilan Söğüt, besinlerin tanınmasının çok önemli olduğunu vurguladı ve örnek beslenme önerilerinde bulundu.

Sitene Ekle