BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

OECD yatırımları İstanbulda...

OECD Global Yatırımlar Formu İstanbul'da düzenlenecek. Yabancıları ne kadar çekebildik?

Abone ol

Hazine Müsteşarlığı ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) birlikte organize edeceği 2006 OECD Uluslararası Global Yatırımlar Forumu, 6-7 Kasım tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.

Yabancı sermaye yatırımları konusunda, geleceğe yönelik politika seçeneklerinin belirlendiği en önemli toplantılardan biri olarak kabul edilen OECD Forumu, uluslararası yatırımcılar açısından büyük önem taşıyor. 2001 yılında Meksika'da, 2002 yılında Çin'de, 2003 yılında Güney Afrika'da, 2004 yılında Hindistan'da, geçen yıl da Brezilya'da düzenlenen Forum, her yıl, yatırım açısından en iyi performansa sahip ülkelerde düzenleniyor.

TÜRKİYE YATIRIMLARI TARTIŞILACAK

Yetkililer, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasında doğrudan yabancı yatırımların katkısına verilen önemin bir kez daha teyit edileceği Forumda, Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği refromlar sonucunda,yatırımcılar açısından oluşturduğu cazibe unsurlarının dünya kamuoyuna duyurulacağı önemli bir organizasyon olduğunu vurguladılar. Türkiye'nin doğrudan yabancı yatırım çekme performansının uzmanlar ve yatırımcılar tarafından tartışılacağı Forum'da, yatırım ortamının daha güçlendirilmesi ve uygun politikaların belirlenerek uygulanması konuları ele alınacak. Forumda, Türkiye'nin yatırım ortamının daha da iyileştirilmesine yönelik yeni politikalar da tartışılacak.