BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Ödülü alamayınca Zuckerberg'i hackledi

İddiasını ispat etmek isteyen bir bilişim uzmanı Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg’in profilini ele geçirdi.

Abone ol

Filistinli bir bilişim uzmanı, Facebook’ta keşfettiği yeni bir açığa güvenlik ekibinin dikkatini çekmekte başarılı olamayınca iddiasını ispat etmek için sitenin kurucusu ve dünyanın sayılı zengilerinden Mark Zuckerberg’in profilini ele geçirdi.

FACEBOOK 500 DOLAR ÖDÜLÜ VERMEYİNCE

İddiasına bakılırsa bu açığı kullananlar, birinin arkadaş listesinde olmasa bile Facebook profilini istediği gibi bilgilerle doldurabiliyor. Khalil Shreateh’in kendi blogundaki açıklamaya göre Facebook’un güvenliğinden sorumlu kendi hacker ekibi yeni açık keşfedenlere verileceği duyurulan 500 dolarlık ödülü ödemeye yanaşmayınca bu yolu izlemiş.

HATA DEĞİL DENİNCE KÜPLERE BİNDİ

Bulduğu açığı en etkili biçimde gözler önüne sermiş olan hacker, ardından Facebook yöneticisi Zuckerberg’in arkadaşı Sarah Goodwin’e ulaşmış ama "bulduğunuz bir hata değil" cevabı almış. İyice küplere binen Shreateh’in kendini ispatlamak için Zuckerberg’in sayfasını ele geçirdi. Facebook güvenlik ekibi ise Shreateh’e ait hesabı, en başta güvenlik gerekçesiyle askıya almış. Açığı kullanarak istenmeyen şeylere sebep olduğu için Shreateh hem ödülü alamayacak hem de artık Facebook'ta bulanamayak.