BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.382,86
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

ODTÜ'ye yolu Rektör Acar istemiş!

ODTÜ tartışmaları sürerken en ilginç açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan geldi.

Abone ol
Bayraktar, ODTÜ'deki tartışmaların aksine, yol talebinin bizzat ODTÜ rektöründen geldiğini açıkladı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar ise daha önceki açıklamalarında, yol talebini karşılamak zorunda olduklarını söylemiş ancak talebin kendilerinden geldiğini söylememişti.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, temel atma töreni için gittiği Gümüşhane'de açıklamalarda bulundu. Gezi Parkı olaylarında Başbakan Erdoğan'ın kendi stratejisi ve ferasetiyle başarı sağladığını belirten Bayraktar, ODTÜ'deki protestolara değindi.
 
Bayraktar, "ODTÜ içinde bir yol açacağız, ODTÜ rektörünü davet ettim, 'sen talepte bulun' dedim. Kendisi talep ettiği halde ODTÜ yine eylem yapıyor" dedi.
 
Bayraktar, "Hatay'da, orada burada yine eylem yapıyorlar. Bunlar çok manidardır. Çok dikkat etmemiz, çok ders almamız gereken hususlar var. Bazılarının amacı, Türkiye'yi kalkındırmak değil. Bu zihniyet, 'Türkiye geri düşsün de ne olursa olsun'dur. Türkiye'yi batırmak, yok etmek pahasına mücadeleleri var. Onlar da bizim kardeşlerimiz, bir şey demiyorum, beraber çalışacağız, beraber üreteceğiz ama vatan eksenli, bayrak eksenli, moral değerlerine bağlı bir yapıyla ülkemizi kalkındırmak zorundayız" şeklinde konuştu.

REKTÖR BU TALEBİ SAKLADI MI?

ODTÜ'den geçirilmesi planlanan yolla ilgili CNN Türk'te konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar ise ilk yolla ilgili sürecin beklenmesi gerektiğini söylemiş, kampüsün ortasından geçmesi planlanan yola ise karşı olduklarını ifade etmişti. Programda Tartışmalara konu olan yol planıyla ilgili üniversite yönetimi olarak onay vermek zorunda olduklarını anlatan Rektör Acar, kesilecek ağaçlarla ilgili de ODTÜ'ye Ankaralılar içir koruduklarını söyledi.