BIST 10.229
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.405,42
HABER /  GÜNCEL

Hatay'da yine olaylı gece

Ahmet Atakan'ın ölümü nedeniyle protesto gösterileri düzenleyen eylemciler polisle çatıştı

Abone ol

HATAY'da protesto gösterileri sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünün 7. günü dolayısıyla düzenlenen mevlidin ardından olaylar çıktı.

Armutlu Mahallesi girişinde saat 21.30 sıralarında yolu çiçek saksıları ile kapatan grup slogan atmaya başladı. Mahallenin yan taraflarında bulunan Çekmece Caddesi ve Turunçlu Caddesi üzerinde de barikat kurarak ateşe veren grup, polisin tüm uyarılarına karşı dağılmadı.

Polisin mahalle sakinlerine yaptığı duyuruda "Şu an Çevik Kuvvet size müdahale etmiyor. Yolu açmanız halinde müdahale edilmeyecektir. Biz kesinlikle gaz kullanmadık. İyi niyet göstergesi olarak. Şu an hiçbir şekilde müdahale etmiyoruz. Ayrıca mahalle sakinlerinin dikkatine burada patlayan bu sesler tamamen grubun atmış olduğu maytaplar, havai fişekler ve patlayıcılardan çıkan seslerdir. Mahalle halkına sesleniyorum. Bu gençlerin sizin huzurunuzu bozmasına izin vermeyin" denildi.

Yapılan bu ikaza rağmen grup dağılmayınca polis gruba müdahale etti. Polise taş, sopa, maytap, çatapat ve ses bombası atan grup üyeleri, kurulan barikatlardaki alevleri söndürmek üzere harekete geçen TOMA aracına molotof bombası attı.
3 farklı cadde üzerinde tekli koltuk, yatak, karton, kalas gibi eşyalarla barikat kuran ve polise saldıran yüzü maskeli grup, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçarak dağıldı.