BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.407,15
HABER /  POLİTİKA

ODTÜye türbanı sokmam!

Gül türbanı üniversiteye sokacak Anayasa değişikliğini onayladı. İlk tepki ODTÜ rektöründen geldi.

Abone ol

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, Değişiklikler resmi gazete yayımlansa bile, 17. madde değişikliği yapılmadan hiç kimse bizi üniversitelere türbanlı öğrencilerin alınmasına mecbur edemez” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün türbanla ilgili Anayasa değişikliği teklifini onaylamasının ardından NTV'ye konuşan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Akbulut,  bu değişikliğin kendileri açısından büyük bir değişiklik yaratmasını beklemediğini söyledi.

En büyük sorunun bazı siyasilerin “Haydi çocuklar türbanla okula” diye teşvik etmesi olacağını belirten Akbulut, değişikliğin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadan önce bu tür durumlarla karşılaşıldığını hatırlattı.

17. MADDE ONAYLANMADAN KİMSE TÜRBANLA İÇERİ GİREMEZ

Akbulut, “Değişiklikler resmi gazete yayımlansa bile, 17. madde değişikliği yapılmadan hiç kimse bizi üniversitelere türbanlı öğrencilerin alınmasına mecbur edemez. Çünkü ortada Anayasa Mahkemesi’nin ve Danıştay’ın geçmiş kararları var” dedi.

Türbanın bağlanış şeklini de önemli bir unsur olarak görmediğini kaydeden Akbulut, türbanın kendisinin bir dinsel simge olduğunu ve Anayasa Mahkemesi kararlarına göre bunun yasak olduğunu ifade etti.

Akbulut 17. maddenin de Anayasa Mahkemesi’ne gelmesi halinde reddedilmesini beklediklerini söyledi.