BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.416,20
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonun akıl hocaları

Ergenekon üniversitelere sıçradı. Aralarında kamuoyunun yakından tanıdığı 10 hoca gözaltına alındı.

Abone ol

Dün 4 ilde eşzamanlı yapılan baskınlarda aralarında Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Gürses, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Sayın, emekli öğretim üyesi Orhan Tunç'un da yer aldığı 10 kişi gözaltına alındı.

 

 İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nde öğretim üyesi olan Sayın'ın bazı askerler ve kuvvacılarla yaptığı bilgisayar yazışmaları, o tarihte İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'a gönderdiği bir tehdit mektubunun ardından ortaya çıkmıştı. Tehdit e-mail'ini Sayın'ın yolladığını tespit eden polis, bilgisayarda yazışmalara rastlamış; ancak bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştı.



Gözaltına alınan Doç. Dr. Emin Gürses ile Doç. Dr. Ümit Sayın'ın adı Ergenekon çetesiyle anılıyordu. 
Gözaltındaki Hayrettin Ertekin ise adını 'Semra Özal'ın kuyumcusu' olarak duyurmuştu. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün sorgusunda adı geçen Ertekin'in Ümran Üzümcü'nün Kıbrıslı Yalısı'ndan kaybolan 2 milyon YTL değerindeki tablolarla ilgili sorgulandığı öğrenildi.

Noel Baba Vakfı Başkanı Muammer Karabulut da, tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol ve Kemal Kerinçsiz'le birlikte Ayasofya Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer alıyor.