BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  DÜNYA

Ricetan harekata sınırlı destek

Rice, Türkiye ile PKK konusunda dayanışma içinde olduklarını yinelerken bir uyarıda bulundu

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, TSK'nın terör örgütü PKK'ya karşı kuzey Irak'ta başlattığı operasyona ilişkin, "Türkiye ile PKK konusunda mutlak bir dayanışma içinde olduğumuzu dile getirmeye devam ediyoruz" dedi.

Rice, bununla birlikte, Irak'ın istikrar ve ilerlemesinin Türkiye'nin çıkarına olduğunu ve bu ülkenin istikrarının bozulmaması gerektiğini söyledi. Washington'da basın toplantısı düzenleyen Rice'a, Türkiye'nin operasyonundan ABD'nin kaygı duyup duymadığı soruldu.

Rice, "Türk hükümetiyle çeşitli düzeylerde temas halindeyiz. PKK konusunda Türkiye ile mutlak dayanışmamızı dile getirmeye devam ediyoruz. PKK, ABD ve Türkiye'nin ortak düşmanıdır. PKK, aynı zamanda Irak halkının ve Irak hükümetinin de düşmanıdır. Irak toprakları, Türkiye'ye karşı terörist saldırılar için kullanılmamalı" dedi.

Dışişleri Bakanı Rice, "Ancak Irak'ın istikrarı ve ilerlemesinin Türkiye'nin çıkarına olduğu konusunda da çok açık olduk. Dolayısıyla Irak'taki kırılgan ancak ilerlemekte olan durumun istikrarını bozacak hiçbir şey yapılmamalı" diye konuştu.

Rice, Türkiye'ye ilişkin sözlerinin sonunda, "Bu son operasyon, mümkün olan en kısa sürede bitirilmeli. Şunu akılda tutmalıyız ki, bir taraftan teröristlerin yaptıkları işin durdurulması gerekirken, diğer taraftan da bölge istikrarsızlaştırılamaz. Irak hükümetiyle Türk hükümeti arasında temasları teşvik ettik" ifadelerini kullandı.