BIST 9.986
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.437,31
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ'de yol eylemi ve polis müdahalesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, ODTÜ, 100 Yıl ve Çiğdem mahallelerinden geçireceği yolun yapımını protesto eden gruplara polis müdahale etti. Müdahale sırasında bir basın mensubu hafif yaralandı.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, ODTÜ, 100 Yıl ve Çiğdem mahallelerinden geçireceği yolun yapımını protesto eden gruplara polis müdahale etti.

ODTÜ yerleşkesinde toplanan yaklaşık 400 kişi, Türkiye saatiyle 19:30’da “ODTÜ’den yol geçirmeyiz, ODTÜ öğrencileri” pankartı taşıyarak şantiye alanına doğru yürüyüşe geçti. Grup, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Katil polis ODTÜ’den defol” sloganları atarak A-4 Kapısı’na geldi.

Kapıyı yaklaşık 100 metre geçerek şantiyeye doğru ilerlemeye çalışan grup, polisin kurduğu barikatlara yaklaşınca durdu. Yaklaşık 15 dakika karşılıklı bekleyiş sürerken polis, gruba dağılmaları yönünde uyarı anonsları yapmaya başladı. Dağılmayarak barikat kuran gruba polis, önce TOMA’larla, ardından da biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti.

Göstericiler ise polise havai fişek, taş ve sapanlarla karşılık verdi.

Polisin müdahalesi sonrası grup, ODTÜ yerleşkesi içine çekildi.

Yerleşkeye girmeyen polis, ilk müdahalenin ardından geri çekildi.

Polisin geri çekilmesi sonrası grup yeniden barikatlar bölgesine geldi.

Türkiye saatiyle 20:15'te başlayan ve gece yarısına kadar süren çatışmalarda polis ile göstericiler arasında sürekli olarak aynı sahneler yaşandı.

Polis helikopteri de gece boyu ODTÜ üzerinde ve çevresinde projektörle aydınlatma yapıp, müdahaleye havadan destek verdi.

Aynı anda 100 Yıl’da da müdahale

ODTÜ öğrencilerinin yürüyüşünün başladığı saatlerde 100. Yıl İnisiyatifi’nden yaklaşık 200 kişilik başka bir grup da yine inşaatı protesto etmek için 100. Yıl Migros önünden şantiye alanına doğru yürüyüşe geçti.

ODTÜ A-4 Kapısı’nda çatışmalar sürerken şantiye alanına yaklaşan bu gruba da polis, dağılmaları yönünde uyarı anonsları yapmaya başladı. Barikatlar kuran bu gruba da polis önce TOMA’larla, ardından da biber gazı ile müdahale etti.

Olaylar sırasında Hürriyet Daily News Foto Muhabiri Selahattin Sönmez, bacağına isabet eden taş nedeniyle hafif şekilde yaralandı.