BIST 9.963
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.435,95
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ’de Başbakan’ı protestoya polis müdahalesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 1071 Malazgirt Bulvarı’nın (ODTÜ Yolu) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılışı öncesinde yapılan protestoya polis müdahale etti. Sinan Onuş'un haberi.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 1071 Malazgirt Bulvarı’nın (ODTÜ Yolu) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılışı öncesinde yapılan protestoya polis müdahale etti.

Yol açılışını ve Başbakan’ın protesto eden ODTÜ öğrencileri, kampüste toplanarak yola yürümek istedi.

Öğrenciler, A4 kapısına yaklaştığı sırada polis, kampüse girerek protestocu öğrencilerin yanına geldi, eylemin Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırı olduğunu söyledi. Öğrenciler ise polisin kampüsten çekilmesi halinde eylemi kampüste sürdüreceklerini belirtti.

Bu sırada polis, göstericilere dağılmaları yönünde anonslar yaptı. Protestocu grup dağılmayarak yürümek isteyince polis, plastik mermi, biber gazı ve TOMA'larla müdahaleye başladı.

Kampüs içine çekilen göstericiler de polise sapanla bilye, taş ve havai fişek atarak karşılık verdi.

Bu sırada arada kalan gazetecilere de plastik mermiler isabet etti. Sol gazetesi muhabiri Bayram Uluad'ın kaburgasının altından yaralandığı öğrenildi.

Açılış bitti, polis çekildi

Polis ve göstericiler arasındaki çatışma devam ederken yol, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Açılış törenin bitmesi ve Başbakan’ın alandan ayrılmasıyla birlikte polis de ODTÜ A4 kapısından çekildi.

Çatışmaların durduğu noktada göstericiler kampüsten çıkarak A4 kapısına geldi. Yeni açılan yolu barikatlar kurarak çift yönlü trafiğe kapattıktan sonra Başbakan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yol üzerindeki köprüye asılı posterlerini indirerek ateşe verdiler.

Yolun trafiğe kapatılması üzerine polis yeniden A4 Kapısı’na gelerek göstericilere gaz bombası, plastik mermi ve TOMA’larla tekrar müdahaleye başladı. Göstericiler de polise yine bilye, taş ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Çatışma akşam saatlerine kadar devam etti.