BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ gerilimi hükümet ve Köşk'ün gündeminde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta ODTÜ’yü ziyareti sırasında yaşanan olayların ardından başlayan gerilimin ardından Rektör Prof. Acar, Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'le görüştü.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta ODTÜ’yü ziyareti sırasında yaşanan olayların ardından başlayan gerilim bugün Ankara’da hem Başbakanlık hem de Çankaya Köşkü'nün gündemindeydi.

Erdoğan’ın ziyareti sırasındaki polis müdahalesini eleştirdikten sonra iktidar partisi AKP’nin ve bazı üniversite rektörlerinin eleştirilerine maruz kalan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Acar, bugün Başbakan Erdoğan’la bir araya geldi.

Erdoğan’la bir saatlik görüşme sonrası Başbakanlık Konutu’ndan ayrılan Acar basına görüşmeyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Acar ilerleyen saatlerde de Cumhurbaşkanı Gül’le görüşmek üzere Çankaya Köşkü’ne gitti.

Bu görüşmenin Acar’ın talebi üzerine gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

ODTÜ’lülerden yürüyüş ve şenlik

Bu arada ODTÜ’lü öğrenciler ise olayları ve ardından hedef oldukları tepkileri protesto etmek için ODTÜ kampüsünde bir araya geldi.

ODTÜ stadyumundaki şenlik öncesi öğrenciler, diğer üniversitelerden gelen öğrencilerin de katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Hazırlık binasından stadyuma yapılan yürüyüşte "AKP defol üniversiteler bizimdir", "Her yer ODTÜ, her yer direniş", "AKP'den hesabı gençlik soracak" sloganları atıldı.

Stadyuma gelindiğinde ise stadyumun çimlerine “ODTÜ ayakta” yazıldı.

Bazı müzik gruplarının ve şarkıcıların sahne aldığı konserde çok sayıda yazarın yanısıra, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de ODTÜ’lü öürencilere destek konuşmaları yaptı.

Galatasaray Üniversitesi’nde eylem

Öte yandan Galatasaray Üniversitesi’nde de bugün öğrenciler tarafından gerçekleştirilen eylemde, ODTÜ rektörünü eleştiren ortak rektörler bildirisine imza atması nedeniyle üniversite rektörü Prof. Ethem Tolga protesto edildi.

Gösteri sonrası bazı öğrenci temsilcilerinin Rektör Tolga ile görüştüğü bildirildi.

ODTÜ'de ne olmuştu?

Başbakan Erdoğan 18 Aralık Salı günü, Çin'den fırlatılan Göktürk-2 uydusu için ODTÜ Uzay'da yapılan törene katılmak üzere üniversiteye gitmişti.

Başbakanın ziyareti dolayısıyla üniversiteye sevk edilen binlerce takviye polis, Erdoğan'ın ziyaretini protesto eden öğrencilere gaz bombaları ve tazyikli su ile sert bir şekilde müdahalede bulunmuştu.
ODTÜ'de düzenlenen gösterilere polisin sert müdahale etmesi dün de üniversitede boykotla protesto edilmişti.

21 Aralık'ta ise 10 ODTÜ'lü öğrenci ev baskınlarıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemede, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İki öğrenci ise ikametinde bulunamadığı için gözaltına alınmamıştı. Davada 12 öğrenci yargılanacak.