BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şerafettin Elçi'nin cenazesinde çarpıcı ayrıntı!

Salı günü hayatını kaybeden KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi'nin Ankara ve Cizre'de düzenlenen cenaze töreninde ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Abone ol

Ankara'da kanser tedavisi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden KADEK Genel Başkanı, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi için dün Ankara'da resmi tören düzenlendi.

Şerafettin Elçi'nin Ankara ve Cizre'de düzenlenencenaze törenlerinde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Ankara'da Türk bayrağına sarılı olan tabut Cizre'de Kürt bayrağına sarılarak taşındı. Ayrıca cenaze defnedilirken de mezar başında Öcalan posterinin açıldığı gözlerden kaçmadı.

ANKARA'DA TÜRK BAYRAĞI CİZRE'DE KÜRT BAYRAĞI

Şerafettin Elçi bugün ise Cizre'de son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde Elçi'nin tabutu sarı kırmızı yeşil bayrakla örtüldü. Elçi'nin Ankara'daki cenaze töreninde ise tabutuna Türk bayrağı sarılmıştı.

esh8495_7.jpgŞerafettin Elçi'nin Ankara'daki cenaze töreninde Türk bayrağına sarılı tabutu

esh1004.jpeg

Şerafettin Elçi'nin Cizre'deki cenaze töreninde sarı kırmızı yeşil bayrağa sarılı tabutu

Diyarbakır'dan karayolu ile konvoy eşliğinde Cizre'ye götürülen Şerafettin Elçi'nin cenazesi ilçe girişinde binlerce kişi tarafından karşılandı. Elçi'nin cenazesi vasiyeti üzerine zaman zaman yaşanan izdihamla birlikte Seyidan Camisi'ne götürülüp burada yıkandı. Yıkanan cenaze daha sonra omuzlara alınarak cenaze namazının kılınması için yaklaşık 600 metre mesafedeki Ulucami'ye eller üzerinde taşınarak götürüldü. Bu sırada Elçi'nin tabutunun üzerine Kuzey Irak'ta Bölgesel Kürt Yönetiminin kullandığı Kürdistan bayrağının konulduğu görüldü. Bu arada Ulucami'ye Abdullah Öcalan'ın posterinin asılırken, poster, Elçi'nin cenazesinin getirilmesinin ardından indirildi.

CENAZEYE 100 BİN KİŞİ KATILDI

Cizre'deki cenaze törenine BDP tam kadro olarak katılırken, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin kardeşi Sidat Barzani, Irak Kürdistan Demokrat Partisi Genel Sekreteri Fadıl Mirani bir heyetle katıldı. Törene BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu BDP ve bağımsız milletvekillerinin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcı ve İstanbul Millekvekili Sezgin Tanrıkulu ve 6 milletvekili, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Elçi'nin damada Çaykur Rize spor teknik direktörü Mustafa Denizli, sivil toplum örgütü temsilcileri ile yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Cenaye katılanların bazılarının ellerinde yine Kuzey Irak'ta Bölgesel Kürt Yönetimi'nin kullandığı Kürdistan bayrakları taşıdıkları ve bu bayrakların cami çevresine de asıldığı görüldü. Cenaze töreninde bir grup Abdullah Öcalan lehine slogan attı.

foto.20121227173933.jpg

MEZAR BAŞINDA ÖCALAN BAYRAĞI

Elçi'nin cenazesinin Cizre'ye getirilmesinin ardından ilçe merkezinde bir grup İdil Caddesi üzerinde ateş yakıp trafiğe kapatması üzerine polis tarafından gaz bombası ile müdahale edilerek dağıtıldı. Elçi'nin cenazesi Ulucamisi'nde kılınan cenaze namazının ardından yine Kürdistan bayrağına sarılı tabutu eller üzerinde yaklaşık 150 metre mesafedeki Cizre Mezarlığı'na götürüldü. Bu sırada aşırı izdiham yaşandığı görüldü. Elçi, götürüldüğü mezarlıkta vasiyeti üzerine amcası Seyit Abdulkdir Elçi'nin yanında toprağa verildi. Bu sırada camiden indirilen Abdullah Öcalan'ın posterinin de mezarlığa getirilerek burada açıldığı görüldü.

BARZANİ'NİN KARDEŞİ DE KATILDI

Şerafettin Elçi'nin cenaze törenine katılan Mesut Barzani'nin kardeşi Sidat Barzani, gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, Elçi'nin herkesi bir araya getiren yurtsever ve demokrat bir kişi olduğunu söyledi. Barzani, Elçi'nin babası Molla Mustafa Barzani ile arkadaş olduğunu ve son görevlerini yerine getirmek üzere cenazeye geldiklerini kaydetti.