BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,72
ALTIN 2.432,57
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Odanızın tamamını televizyona çevirin

Microsoft ‘un yeni konsepti “RoomAlive” bütün odayı bir TV ‘ye çeviriyor!

Abone ol

Geçtiğimiz yılda CES ‘de Microsoft “IllumiRoom” adındaki konsept tasarımını bizlerle paylaşmıştı. Bu tasarımda TV ‘nizdeki görüntü Xbox ile birlikte çalışan bir projektör sayesinde duvara yansıtılıyordu.

Microsoft ‘un şimdiki konsepti “RoomAlive” ise TV’yi ortadan kaldırıyor ve odanızın tüm duvarlarını ekran olarak kullanıyor.

RoomAlive projesi aslında odanızın tüm duvarlarını ve zeminini kullanarak oynayacağınız bir oyun. Oyuncular RoomAlive sayesinde dokunma, ateş etme gibi şeyleri yapabiliyor. Fiziksel çevreyi daha iyi kullanma imkanı sunan bu proje aslında bir arttırılmış gerçeklik projesi. Sadece odanızın duvarlarını değil odanızda duran bir masayı bile oyun içinde aktif şekilde kullanabiliyorsunuz.

odanizin-tamamini-tv-‘ye-cevirin!.jpg

Fiziksel olarak odadaki her objeye oyun içinde dokunabiliyor ve isterseniz onları silahla vurabiliyorsunuz. Eğer fiziksel gerçeklik hoşunuza gitmiyorsa Xbox kontrol cihazını elinize alıp oda içinde klasik oyunformatına da geçebiliyorsunuz.

Tavanınıza koyacağınız yeni bir Kinect aparatı ve projektörler ile aktif hala gelecek olan bu projenin gelecek yıllarda Xbox ile birlikte kullanıma sunulması planlanıyor. Bakalım ilerleyen yıllarda Microsoft bu projeyi başka bir isimle geliştirerek karşımıza sunacak mı?

Microsoft’un evinizin her köşesini televizyona çeviren projesi RoomAlive konseptine ait videoyu izlemek için