BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Oda TV'de Abdullah Öcalan çatlağı

Sahibi Soner Yalçın ile birlikte 7 çalışanının Ergenekon davası kapsamında gözaltında olduğu Oda TV'de yayınlanan yazı büyük tepi topladı

Abone ol

Kurucusu ve sahibi Soner Yalçın ile birlikte toplam 7 çalışanının Ergenekon davası kapsamında göz altında olduğu Oda TV'de Cuma Akşamı yayınlanan bir yazı hem ses getirdi hem de tepki çekti.

Gazeteciler.com'un haberine göre Öcalan'ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nın soldaki rakibi olacağını ileri süren yazı Nihat Genç ve Eren Erdem'in tepkisini çekerken, sitenin yazarlarından Mümtaz İdil yazının kendisi tarafından yazılmadığını açıklamak zorunda kaldı.

68 KUŞAĞINDAN SOSYALİST ÖCALAN

"Kılıçdaroğlu'nun rakibi Baykal değil Öcalan'dır!" başlıklı ve OdaTV imzalı bu yazıda Deniz Baykal ve ekibinin üçüncü kez CHP yönetimine gelmek için ellerinden geleni yapacakları ama başarılı olamayacakları'nın altı çizilirken Öcalan'ın meclise Blok adına bağımsız giren milletvekilleriyle sosyalist bir çatı partisi kurduracağı ileri sürülerek şöyle deniliyordu:

Kim ne derse desin bunun doğal lideri Öcalan'dır! Kılıçdaroğlu'nun rakibi Baykal değildir. Baykal bitmiştir. Kılıçdaroğlu'nun soldaki rakibi 68 kuşağından sosyalist Öcalan'dır.

NİHAT GENÇ'TEN TEPKİ

Yazı hemen tepki çekti. İlk eleştiri sitenin yazarlarından Nihat Genç'ten geldi. Haberin altına eklenen bir not ile Genç'in tepkisi de okurlarla paylaşıldı ki bu Oda TV için pek sık rastlanılan bir durum değil. Genç'in notu habere şöyle eklenmişti:

Nihat Genç, telefonla arayarak bu yazıda anlatılanları anlamadığını, anladığı kadarına da hiçbir şekilde katılmadığını Odatv'ye not olarak, biz editörlere iletti.

MÜMTAZ İDİL'DEN AÇIKLAMA

Bir diğer tepki de sitenin yazarlarından Mümtaz İdil'e aitti. Kendi imzası ile yayınladığı yazısında Açık istihbarat isimli sitede yazıyı kendisnin yazdığı iddiasına yanıt veren İdil, şöyle yazdı:

"Kılıçdaroğlu'nun Rakibi Baykal Değil Öcalan"dır yazısı bana, yani Mümtaz İdil'e ait değil. Otuz yıllık edebiyat hayatımda ve onun yarısı kadar gazeteciliğimde hiçbir yazıyı imza atmadan yayımlamadım. "Müstear" isimle kitap bile yazdım (Spartacus), ama yazı yazmadım.

EN SON TEPKİ EREN ERDEM'DEN

Son tepki ise Oda TV'de yazdığı yazılarla ve kaleme aldığı ABDdestsiz Kapitalizm, Nurjuvazi gibi kitaplarla ünlenen Eren Erdem'den geldi.

"Bugün ''odatv.com'' dahilinde okuduğum bir haberin şaşkınlığını yaşamaktayım" diyen Erdem, "solun lideri olarak tanımlanan Öcalan'ın'' kimliği üzerinde biçimselleştirilen bu tavrı, kınıyorum!" yazdı ve şöyle devam etti:

"Bu yaklaşım, teorik bir bilgisizliğin; ''liberal-sol ittifaka eklemlenmenin'', sol ve sosyalizm hakkında bilgi sahibi olmayışın alameti ve küresel kapitalizmin bölgesel taşeronlarının aklanması noktasında açığa çıkmış bir haber olarak göze çarpmaktadır.(...) Ben, Eren Erdem olarak; ''Odatv.com'' haber sitesinde, ilgili haber hakkında belirgin bir açıklama yapılmadığı süre dahilinde ''yazı yayınlamayacağımı'' ilan ederim."