BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,02
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Öcalan'ın yeri değişecek mi Beşir Atalay açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın başka bir cezaevine nakledileceği yönündeki iddiaları yalanladı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan başka bir cezaevine gönderileceği yönündeki iddialara ilişkin, “Böyle bir konu gündemde değil” dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nde yeni yargı paketine ve çözüm sürecine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Beşir Atalay, gazetecilerin Öcalan'ın nakliyle ilgili sorularını yanıtladı.

Atalay, “Öyle bir söylenti var. Böyle bir konu gündemde değil. Nereden çıktığını bilmiyorum. Önümüzdeki günlerde çözüm süreciyle ilgili hareketliliği göreceksiniz. Hükümet açıklamadan yol haritasına değinmek istemiyorum” dedi.

HDP DE SÖYLENTİLERİ REDDETTİ

Öcalan'ın çok konuşulan yer değişikliği ile ilgili bir açıklama da HDP'den geldi. HDP'li Ertuğrul Kürkçü, Abdullah Öcalan'ın başka bir cezaevine nakledileceği haberleriyle ilgili olarak "Bizim, Öcalan'ın böyle bir talebi yok. Yeterli güvenlik tedbirleri olmaksızın böyle bir şeyin gerçekleştirilmesi düşünülemez. Süreç bakımından, Öcalan'ın güvenliği, sürecin güvenliği anlamına gelir. Bu konuda keyfi davranılmamalı" dedi.