BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.410,68
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın mektubu Kandil'de

BDP lideri Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın mektubunun gönderildiğini açıkladı.

Abone ol

BDP MYK toplantısı sona erdi. Toplantının ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mektupların muhataplarına ulaşmak üzere olduğunu söyledi.

BDP Genel Merkezi’nde yapılan MYK toplantısı sona erdi. BDP MYK toplantısının ardından genel merkez çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mektupların önümüzdeki saatlerde muhataplarına ulaşmış olacağını belirterek, “Bize yardımcı olacak insanlar bulduk ve gönderdik. Kimin götürdüğü çok önemli değil. Teknik bir meseledir” diye konuştu. Demirtaş, toplantıda İmralı’ya gidecek yeni heyete ilişkin isim tartışması yapmadıklarını belirterek, “Bu saatten sonra bunu yapabilecek değiliz. Herhangi bir arkadaşımız da bu çalışmayı yapabilir. Bizim için fark etmez” dedi.

Demirtaş, toplantının olağan bir toplantı olduğunun altını çizerek, “Sadece mektup gelişmesini ele almadık. Nevruz ve 8 Mart gibi bütün planlamaları ele aldık” dedi. Demirtaş, gelen mektuba yönelik kendilerinin hazırlayacağı mektup için, daha erken olduğunu bunun üzerine çalışmaları gerektiğini söyledi.