BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,84
HABER /  EKONOMİ

Kredi kartlarında artık bu da ücretli!

Kredi kartının limitini arttırmak isteyen kart sahibinden banka 15 TL değerindeki sigorta bedelini ödemesini istedi.

Abone ol

Meclis Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Bankacılık Alt Komisyonu'na katılan www.sikayetvar.com’un toplantı notlarına göre, kredi kartı limitini arttırmak isteyen kart sahiplerine bankalar sigorta şartı koşuyor.

Komisyonda tutanaklara da geçen olaya göre; kredi kartı sorunları ve kart limitini arttırmak için bankaya görüşmeye giden kart sahibine banka “Kart limitinizi arttırırız ama yıllık 15 TL değerinde sigorta bedelini ödemeniz gerekir” dedi.

Kart limiti artırımında sorun yaşayan vatandaşların www.sikayetvar.com ile paylaştığı şikayetleri ise şöyle:

SİGORTAYI İPTAL EDERSEN LİMTİN DÜŞER

“Kurumsal olarak banka ile çalışıyordum. Banka çalışanı ziyaret adı altında şirketimize gelerek bana sağlık sigortası sattılar şu an kullanmak istemediğim için iptali için genel merkeze dilekçe verdim. Fakat iptal etmediklerini gördüm ve telefon ederek nedenini sorduğumda iptal edersem kredi kartıma ait limitleri düşüreceklerini söyleyerek tehdit ettiler.”

HESAPLAR TUTMADI

“Kredi kartı limitini artırmak adına bankaya gittiğimde bayan personel sigortada kampanya olduğunu ve yararlandırmak istediğini belirtti. Sizin adınıza her şeyi biz halledeceğiz, tahakkuka giderek bildirmenize de gerek yok, sizin adınıza biz göndereceğiz ve sizden kesinti yapılan 100 TL'nin 20 TL gibi bir kısmı devlet tarafından karşılanacağı için maaşınıza geri yatırılacak ve kredi kartınıza da 50 TL değerinde puan vereceğiz taahhüdünde bulundu. Bizde gerekli evrakları imzaladık.Ama iki ay geçmesine rağmen kredi kartımdan iki aydır 100 TL kesiliyor ve 50 TL puan de görünmüyor.”

İMZALADIĞINIZ SÖZLEŞMEYE DİKKAT

“Kredi kartı limit arttırmak için bankaya gittim. Banka çalışanı bana sigorta sözleşmesi de imzalatmış. Kartımdan bilgim olmadan 750 TL para çekildi.Buna itiraz ettiğimde sigorta yaptırdığım söylendi.”