BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın kara kutusu Türkiye'ye dönüyor

Kürt yazar Kemal Burkay'ın ardından Öcalan'a bir dönem yakınliği ile bilinen bir avukat da ülkesine dönme kararı verdi

Abone ol

Abdullah Öcalan'ın bir dönem Avrupa'da önemli görev verdiği, 'PKK'nın kara kutusu' olarak nitelendirilen avukat Hüseyin Yıldırım İsveç'ten Türkiye'ye dönmeye karar verdi. Yıldırım'ın bugün Türkiye'de olması bekleniyor.

İlk olarak Mart 1980'den beri siyasi sürgün olarak yaşayan eski Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Kemal Burkay Türkiye'ye döneceğini açıklamıştı. Başbakan Erdoğan'ın çağrısı ile ülkesine dönecek olan Burkay 30 Temmuz'da İstanbul'da olacka.

"Birkaç gün İstanbul'da kaldıktan sonra yolculuk doğuya" diyen Burkay, özellikle kendi köyünü, Munzur ve Harçik boylarını, Elazığ ve Ankara'yı özlediğini kaydediyor.

Yeni bir örgüt kurmayı ya da yönetmeyi düşünmediğini vurgulayan Burkay, bunun gerekçesini ise şöyle özetliyor: "Bu işi gençlere bıraktım. Ama siyaseti tümden yaşamımdan çıkarmak mümkün değil. Bir aydın olarak siyasette söz sahibi olabilirim."

KARA KUTU DA DÖNÜYOR

Burkay'ın ardından Öcalan'ın bir dönem Avrupa'da önemli görev verdiği, 'PKK'nın kara kutusu' olarak nitelendirilen avukat Hüseyin Yıldırım da İsveç'ten Türkiye'ye dönmeye karar verdi.

'Nasname' adlı internet sitesi, Diyarbakır Cezaevi'nde 11 ay tutuklu kaldıktan sonra 1982'de yurtdışına kaçan Yıldırım'ın dönmeye karar verdiğini yazdı. Yıldırım'ın bugün Türkiye'ye döneceğini söylediği belirtiliyor. PKK'nın bir dönem Avrupa'daki önemli isimlerinden olan Yıldırım, Öcalan'la ters düşünce örgütle bağları kopmuştu. Yıldırım'ın tarifeli bir uçakla bugün Türkiye'ye giriş yapması bekleniyor.