BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Öcalan'ın İmralı günleri sona eriyor!

MHP aday adayı Ümit Özdağ'a göre Apo ile hükümet anlaştı, seçim sonrası Apo ev hapsine alınacak.

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi Milletvekili Ufuk Uras'ın ilk kez dile getirdiği 'Abdullah Öcalan'ın cezası ev hapsine çevrilsin' önerisiyle ilgili MHP Milletvekili aday adayı ve 21.Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan şok bir açıklama geldi.

Özdağ'a göre, "AK Parti ve PKK anlaştı. Seçimden sora Apo'ya ev hapsi getirilecek."

Özdağ'ın iddiaları bununla da sınırlı değil:"Anayasa'yı AKP ve Apo birlikte yazıyor."

MHP Milletvekili aday adayı ve 21.Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ seçim öncesi Sözcü'den Saygı Öztürk'e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ANAYASAYI APO HAZIRLIYOR

Özdağ'ın siyasete bomba etkisi yaratacak açıklamalarının başında AK Parti iktidarının üzerinde çalıştığı yeni Anayasa taslağıyla ilgili iddialar var. Özdağ'ın iddialarına göre anayasa taslağı hazırlayanlar arasında Abdullah Öcalan da var.

"AKP anayasa taslağını seçimden önce Meclis'e sunarsa baraj altında kalır" diyen Özdağ, bu iddiasıyla ilgili şunları söyledi.

"Şu anda hazırlanan AKP Anayasası'nın yazarlarından birisi de Abdullah Öcalan'dır. İmralı'Da, Öcalan'la neyin müzakeresi yapılıyor? Heralde Öcalan'ın sağlık durumu veya PKK'lıların dağdan inmeleri sonrasında hangi işlere yerleştirilecekleri değil. Müzakere edilen yeni anayasadır. AKP 'çakma milliyetçilik' yaparak oy toplamaya çalışıyor. Bundan dolayı AKP'li kalemler MHP'nin baraj altında kalacağını yazıyor. MHP seçime kadar kapılarını açmasa bile barajı geçer."

APO'YLA GİZLİ PROTOKOL

Apo ile AK Parti'nin gizli bir protokol imzaladığını da ileri süren Özdağ, protokolün içindeki maddelere ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu:

"O protokole göre;

1- TSK operasyonları durdursun. Biliyoruz ki Jandarma Güneydoğu'da arama-tarama faaliyetlerini durdurdu.

2- Kürtlere, kültürel hakları tanıyan yeni bir Anayasa. Biliyoruz ki Türk milleti kavramı çıkarılıyor.

3- PKK'lıların genel bir af kapsamına alınması da sözkonusu."

SEÇİM SONRASI EV HAPSİ

Apo'yla yapılan protokole göre ayrıca terörist başına seçimlerden sonra İmralı'dan çıkarak ev hapsine alınması da gündemde. Özdağ bu konuda da iddialı:

"Ayrıca, protokole göre, Öcalan'ın durumunun da iyileştirilmesi öngörülüyor. Bu konuda seçim sonrasında önce Öcalan'ın 'ev hapsi' nakliyle çözülecek görülüyor. BDP Milletvekili Ufuk Uras'la eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçen konuşmada, Adalet Bakanı 'henüz şartlar olgunlaşmadığı' gerekçesiyle reddediyor. Demik ki mesele şartlar meselesi."