BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,71
ALTIN 2.389,92
HABER /  GÜNCEL

Öcalanın bir günü

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın tekbaşına kaldığı cezaevinde bir günü nasıl geçiyor.

Abone ol

8 YIL 9 AYDIR İMRALI'DA
Abdullah Öcalan'ın İmralı'da geçirdiği süre 8 yıl 9 aya ulaştı. İmralı'nın dış güvenliğini Jandarma tarafından sağlanılor. İç güvenliği ise Cezaevi 1. Müdür ve 2. Müdür ile infaz koruma memurları sağlıyor.

HÜCREDE NELER VAR
İmralı için özel hazırlanan yönetmelikte bazı kısıtlamalar var. Hücrede bilgisayar, daktilo, yedek elbise, yedek çarşaf ve buna benzer eşyalar bulunduramıyor.

HÜCREDE BULUNANLAR
Bir takım iç çamaşırı, bir çift çorap, bağcıksız olmak üzere birer çift spor ayakkabısı ve normal ayakkabı, terlik ve bir takım eşofman..

Hücrede ayrıca 1 adet saat, 1 adet de pilli radyo bulunuyor.

Avukatlarının getirdiği mahkemelerce yasaklanmış yayınların hücreye sokulmasına izin verilmiyor. Hücrede: Cam ve metal olmayan bardak ve sürahi, plastik masa, sandalye, kitaplık, etajer ile birlikte bir de elbise dolabı yer alıyor.

TRAŞINI ADA BERBERİ YAPIYOR
Saç ve sakal tıraşını idarenin temin ettiği berber yapıyor. Öcalan'ın kaldığı hücre gündüz beyaz, geceleri mavi ışıkla aydınlatılıyor.

YEMEĞİNİ 5 KİŞİ GETİRİYOR
Yemek, çay ve kantin malzemelerini 5 kişilik infaz koruma memurlarından oluşan bir ekip getiriyor.

Nöbetçi infaz ve koruma memurlarının Öcalan'la gereksiz temasına izin verilemiyor. Her saat başı ise 10 kişilik bir ekip, Öcalan'ın odasını mazgal deliğinden kontrol ediyor.

YEMEKLER KAPI AÇILMADAN VERİLİYOR
Öcalan'ın her gün 3 öğün çeşitli sıcak yemek ve 550 gram ekmek hakkı var. İdare mutfağından getirilen yiyecekler, yiyecekleri cezaevi binasına taşıyan kişiler tarafından tadılarak kontrol ediliyor. Yiyecekler daha sonra kapı açılmadan kapının özel yerinden Öcalan'a veriliyor.