BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Öcalandan Savcı Öze itiraf!

Terörist başı Öcalan "beni Ergenekon savcısıyla görüştürün" dedi. Bakın Zekeriya Öz'e ne anlatacakmış?

Abone ol

Terörist başı Öcalan, avukatları aracılığıyla Savcı Öz’e soruştuma kapsamında bilgi vermek istediğini söyledi. Öcalan, Tansu Çiller'in öldürülmesi için kendisine yapılan teklifi anlatmak istiyor.

PKK elebaşısı Abdullah Öcalan, avukatları aracılığıyla Ergenekon soruşturmasıyla ilgili bilgi vermek istediğini duyurdu.

Vatan'ın haberine göre Öcalan Ergenekon dosyasındaki bazı tanık ve zanlı ifadelerinde, kendisiyle ilgili iddialara yanıt vereceğini söyledi.

Öcalan Ergenekon örgütüyle ilişkilendirilmesine karşı çıkarak, tüm bu iddiaları yanıtlayabileceğini söyledi.

Öcalan’ın Savcı Zekeriya Öz’e özellikle anlatmak istediği konulardan biri, eski başbakanlardan Tansu Çiller’in öldürülmesi için kendisine yapılan teklif.

Öcalan “Şam’da kaldığım dönemde yanıma gelen bazı kişiler, ’Biz Tansu Çiller’i öldürelim, sorumluluğu siz üstlenin’ diye teklifte bulundular. Ben bu teklifi kabul etmedim” dediği belirtiliyor.

Öcalan özellikle bu konunun yeteri kadar araştırılmadığını, kamuoyunda da yeterince tartışılmadığını ve üzerinde durulması gerektiğini belirtti.

Öcalan’ın ifade vermek istediği konuların özellikle Veli Küçük ve Güneydoğu’da yaşanan olaylarla ilgili olduğu belirtiliyor.