BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'dan Erdoğan'a: Zırvalama!

Öcalan'ın Diyarbakır'da toplanan "Demokratik İslam Kongresi"ne gönderdiği mesajdan dikkat çeken bir alıntı yapan Cumhuriyet yazarı " Öcalan cin gibi! Vallahi helal olsun." dedi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'da toplanan "Demokratik İslam Kongresi"ne gönderdiği mesajdaki en çarpıcı ifadeyi köşesinde yorumlayan Cumhuriyet si yazarı Orhan Bursalı Öcalan'ın Başbakan Erdoğan'a "zırvalama" dediğini yazdı.

ÖCALAN ERDOĞAN'A "ZIRVALAMA" DEDİ!

Öcalan'ın Kongre'ye gönderdiği mesajda isim vermeden Erdoğan'ın "tek devlet  tek millet tek bayrak" retoriğini hedef aldığını kaydeden Orhan Bursalı mesajdaki şu ifadeye dikkat çekti:

Çağdaş İslami ümmet ‘millet birliğini’ anlamlı bulur. Ama bu asla ‘tek devlet, tek millet, tek bayrak’ zırvalamaları anlamına gelmemektedir.

İişte Bursalı'nın yazısındaki ilgili bölüm:

ÖCALAN CİN GİBİ! VALLAHİ HELAL OLSUN

Abdullah Öcalan, dün Diyarbakır’da Demokratik İslam Kongresi topladı. Öcalan cin gibi! RTE’yi de, MİT gibi kurumlarını da parmağında oynatıyor. RTE’nin ve Davutoğlu’nun, Kürtlere ve Ortadoğu’ya karşı uyguladığı “biz İslam ve ümmetiz” biçimindeki, sözde “birleştirici” politikasını, Öcalan sahipleniyor ve RTE/Davutoğlu ikilisine karşı çok iyi kullanıyor ve bir karşı silaha dönüştürüyor! Vallahi helal olsun.

ERDOĞAN'IN TEK DEVLET RETORİĞİ

Bakın kongrede okunan bildirisinde ne diyor: “Çağdaş İslami ümmet ‘millet birliğini’ anlamlı bulur. Ama bu asla ‘tek devlet, tek millet, tek bayrak’ zırvalamaları anlamına gelmemektedir.”
RTE/Davutoğlu, hem ümmetçi bir siyaset güdüyor ama hem de ümmetçilikle 180 derece çelişen “‘tek devlet, tek millet, tek bayrak” diyor.

Başbakan en son Çanakkale’de geçen 18 Mart’taki törende “Şehitlerimiz bir bayrak için, bir vatan için, tek bir millet, tek bir devlet için canlarını ortaya koydu” dedi. Ondan 14 gün önce de Adıyaman mitinginde (4 Mat 2014) ve Fatih Projesi tablet dağıtım töreninde de (17 Şubat 2014) aynısını tekrarlamıştı: “ Şunu unutmayın ki bizim dört tane önemli başlığımız var. Kim ne derse desin, bunlar üzerinde kimseye operasyon yaptırmamalıyız: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.” 

ÖCALAN DİREK BAŞBAKAN'I HEDEF ALIYOR

Öcalan doğrudan başbakanı hedef alıyor: “Tek devlet, tek millet, tek bayrak zırvadır”.
Kürt ulus devletçisi Öcalan, başbakanın “ümmetçi” politikasını çok kullanışlı bularak devralıyor ve bunu RTE’ye karşı bir silaha dönüştürüyor: Hem ümmet diyeceksin hem de tek ulus, tek devlet, tek din, bu ne perhiz..

BAŞTAN SONA HAKLI

Öcalan, gerektiğinde Kürtçü, gerektiğinde Türk devletçisi, gerektiğinde ümmetçi, gerektiğinde İslamcı ve Allah’ın birliği için savaşan bir insan.
Öcalan, Kürtlerin birliği ve bağımsızlığı yolu için, en iyi silahın İslam ve ümmetçi politika olduğuna karar vermiş, şimdi de.
Cumhurbaşkanı seçilebilmek için, Kürt siyasetinin desteğine mutlak ihtiyacı olan Erdoğan, Öcalan’ın için bir politik araca mı dönüştü?!