BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.443,27
HABER /  GÜNCEL

Öcalana arkadaşın perde arkası

Öcalan'ın arkadaşları kim olacak? Sürpriz kararın arkasında hiç de yabana atılmayacak bir iddia ortaya atıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Öcalan'ın arkadaşları Cemil Bayık ve Murat Karayılan mı olacak? İmralı adasındaki ani değişimin arkasında yatan nedenin bu olduğu konuşuluyor.

Adalet Bakanı Şahin'in canlı yayında cevapsız bıraktığı soru kafaları iyice karıştırdı. Star Haber'e konuk olan Şahin, Uğur Dündar'ın "terör örgütünün ileri gelenleri mi konulacak?" sorusuna bir süre sessiz kalması ve "bu konuda bir şöy söyleyemem" demesi merak uyandırdı.

Son aylarda K. Irak yönetimiyle olan ilişkilerin olumlu yönde gelişmesi ve Kandil'e yönelik yapıldığı ileri sürülen Barzani'nin kuşatması bu iddiaları ister istemez gündeme getiriyor.. Bilindiği gibi Türkiye'den Erbil'e son zamanlada vızır vızır üst dzey heyetler gidip geliyor.

Ali Babacan'ın iki gün önce 2009'da terör örgütü üzerine yoğunlaşacaklarını söylemesi bir diğer ilginç detay..

Erbil'de Türk Üniversitesi'nin açılışında Neçirvan Barzani'nin Türkiye'den 4 beklentisi olduğunu açıklaması kafaları karıştırdı.. Bu beyan aynı zamanda pazarlığın da bir işareti aynı zamanda salıyor.

Irak ile yeni dönem beraberinde karşılıklı jestleri de getirecek gibi. Önümüzdeki dönem K. Irak trafiği çok yoğun geçmeye aday..


Parçalar toplandığında

BU UYGULAMA ÖCALAN'I ÖNEMSİZLEŞTİRİR

Konuyla ilgili görüşlerini Kanal D'ye aktaran Stratejist Sedat Laçiner ise bu uygulamayı olumlu bulduğunu söyledi.

İmralı'ya 5-6 mahkumun gönderilmesinin üç sebebini şöyle anlattı:

İŞKENCE YOKTUR DEMEK İÇİN ŞAHİT OLACAKLAR

İmralı'ya yeni mahkumlar gönderilmesinin en önemli nedeni Öcalan'ın yalanlarına karşı şahit olması nedeniyledir...

Geçen sene "zehirlendi" iddilarında Öcalan'ın sözüne karşı sadece gardiyanların sözleri vardı. Resmi makamların sözleri ciddiye alınmadı. Halbuki başka mahkumların şahitliği önemli olurdu.

AB İSTEDİ

İkinci sebep olarak AB'nin isteğidir... Tek başına bir ülke değiliz nihayetinde...

ÖCALAN'I ÖNEMSİZLEŞTİRECEK

Üçüncü neden İmralı'nın çok önemli bir yer olmadığının altını çizmek... Tek başına bir adamı bir adaya tıkıyorsunuz, uçaklar, askerlerle kuşatıyorsunuz... Önem atfediyorsunuz... Teröristbaşı için apayrı bir adaya gerek yok. Bir adayı ona siyasi mahkum görüntüsünün altını çizersiniz. Terörle mücadeleye zarar verirsiniz...

DTP İSTEDİĞİNİ ALDI

Bu karar DTP'yi mahkum etti. Hasip Kaplan ''Dünyanın hiçbir yerinde tek kişilik cezaevi yok. Kişiye özel hukuk olmaz. Özel yönetmelik ve talimatlarla cezaevi yönetiliyor.

Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devleti olarak, hukuk sistemini herkese eşit bir şekilde uygulamalıdır.

Türkiye'de 120 bin insan cezaevinde. Paşa olduğu için ayrı, örgüt başı olduğu için ayrı, rütbesine göre ayrı hukuka tabi tutulamazlar. Parti olarak cezaevlerinde eşit hukuk uygulanmasını istedik.'' dedi.

Hasip Kaplan, İmralı'ya başka hükümlülerin nakledilmesinin sorunu ortadan kaldırıp kaldırmayacağına ilişkin sorulara, ''Sorumlu Hükümettir. Soruların muhatabı saydığım bakanlıklardır'' karşılığını verdi.
MHP'DEN SERT TEPKİ

Karara en sert tepki MHP'den geldi. MHP Grup Başkanvekili oktay Vural Öcalan'ın İmralı'dan PKK'yı yönettiğini söyleyerek "Şimdi de onun isteğiyle yanına başka teröristler nakledilecek. Bu kabul edilemez" dedi.

ÖCALAN'LA AYNI ODADA KİMSE KALMAYACAK

Star habere konuşan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ''Terörist başının kaldığı odaya başka bir hükümlüyü vermemiz asla mümkün değildir'' dedi.

ŞİMDİ DEĞİL, İLERİDE GÖNDERİLECEK

Şahin yapılan binaların öncelikle İmralı'daki infaz koruma memuru ve TSK mensupları için olduğunu söyledi. Şahin sözlerine şöyle devam etti: "Biz onların kalacakları yerleri yeniden inşa etmeyi düşündük. Bunu yaparken ilerde başka hükümlüler için de kullanılabilir düşüncesiyle 5 veya 6 kişi için tek kişilik odalar olmak üzere ceza infaz kurumu yapmayı planladık."

Şahin, ileride İmralı'da kalacak olan 5-6 kişinin kesinlikle Öcalan'la aynı odada kalmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

AB DAYATMASI DEĞİL

''İleride kavramı ne kadarlık bir vadeyi kapsıyor? Bu kararın AB'nin dayatması sonucu alındığı iddialarına ne diyeceksiniz?'' sorusunu da Şahin, ''AB'nin dayatması değil. Kimi, ne zaman oraya göndereceğiz, şu anda öngörmüş değiliz. İlerde belki ihtiyaç olur düşüncesiyle böyle bir infaz kurumu inşa etmeyi planladık. Müteahhit de sanırım görevine başlamış olacak. Öncelikle, söylediğim barınma mekanlarını yapacak'' diye yanıtladı.