BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.446,21
HABER /  GÜNCEL

Müftüden mutluluk iksiri

Bilim adamları da din adamları da mutluluk iksirinin peşinde. Ancak müftünün tarifi haliyle farklı oldu.

Abone ol İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar, mutluluk iksirinin 10 kuralı olduğunu belirterek, bunları madde madde dinleyicilere yazdırdı. Müftü mutluluk iksirini yemek tarifiyle anlattı.

İzmir'in Selçuk ilçesinde müftülük tarafından, "Birlikte Mutlu Olmak" konulu bir konferans düzenledi. Konferansın açılış konuşmasını Selçuk Müftüsü Veli Bilgiç yaptı.

Beynin vücudun yüzde 2'lik bölümünü oluşturmasına karşılık çok büyük öneminin bulunduğunu belirten Acar, öfkenin de neşenin de beynin ürünleri olduğunu ifade etti.

Zihnini yönlendirebilen bir kişinin zindanda bile mutlu olabileceğini söyleyen Acar, tabiinden (Hz. Muhammed'i (SAV) gören kişileri görenler) Hasan-ı Basri hazretlerinin o yıllarda yazdığı mutluluk iksirinin sırlarını açıkladı:

"Birinci madde olarak tevazu ağacının kökü alınıyor. Tövbe marmeladıyla karıştırıldıktan sonra rıza dibeğinin içine konuluyor. Kanaat tokmağıyla dövülen iksir, daha sonra takva kazanına aktarılıyor. Üzerine haya suyu konulan karışım, sevgi ateşinde pişirilmeye bırakılıyor."