BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,67
ALTIN 2.394,30
HABER /  GÜNCEL

Öcalan gazetecilerle görüşecek mi?

İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan ile gazetecilerin görüşmesi gündeme geliyor.

Abone ol

BDP ve HDP milletvekillerinden oluşan bir heyet, İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na sözlü olarak başvurdu.

Edinilen bilgiye göre BDP'liler, yurt dışında bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le telefonda görüştü ve BDP ve HDP heyetinin İmralı'ya gitme isteğini Bakan Ergin'e iletti. Taraflar, Ergin'in yurt dışı seyahati nedeniyle hafta içi yapılmayan görüşmeyi de hafta sonu yapmak konusunda anlaştı. Yurt dışından bugün (Cuma) dönecek olan Bakan Ergin'in hafta sonu BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken'le görüşeceği belirtildi.

Kulislerde Bakan Ergin ile yapılacak görüşmede, gazeteciler başta olmak üzere Akil İnsanlar, TBMM Çözüm Komisyonu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin İmralı'da Öcalan'la görüşmesi konusunun da gündeme geleceği belirtildi. Öcalan, hükümete gönderdiği mektupta sürecin yasal alt yapısının oluşturulması talebinin yanı sıra dış dünyayla daha çok iletişim kurma talebini iletmişti. Bunun ardından ilk etapta bazı gazetecilerin adaya gidebileceği belirtilmişti.

BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Eş Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder son olarak 9 Kasım'da Öcalan'la görüşmüştü.