BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.385,56
HABER /  DÜNYA

AK Parti’li kadınlardan Kamer Genç protestosu

Antalya’da AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’i Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’a sarf ettiği sözler neden...

Abone ol

Antalya’da AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’i Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’a sarf ettiği sözler nedeniyle protesto etti. AK Partililer, basın açıklamasının ardından CHP İl Başkanlığı’na siyah çelenk bırakmak isteyince gerginlik yaşandı.
AK Parti Antalya İl Kadın Kolları üyesi bir grup kadın, Aydın Kanza Parkı’nda bir araya geldi. “Erkek dediğin kadına nazik olandır”, “CHP şaşırma Kamer Genç’i savunma”, “CHP Kamerine sahip ol” dövizleri taşıyan ve “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde CHP’li Kamer Genç’i Kınıyoruz” yazılı pankart açan kadınlar sık sık slogan attı. AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç yaptığı açıklamada, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’i Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın eşine karşı nefret içerikli sözleri nedeniyle kınadıklarını söyledi. Özkoç, 29 Ekim’de Japonya’daki Türk Büyükelçiliği’nde Japon Başbakanının eşinin onur konuğu olduğunu ve orada bir konuşma yaptığını hatırlattı. Özkoç, “Japon Büyükelçiliği de Başbakanımızın eşini milli gününe onur konuğu olarak çağırdı. Başbakanımızın saygıdeğer eşi Emine Erdoğan da devletlerarası geleneğe uygun olarak davete icabet ederek konuşmasını yaptı. Durum böyle iken CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, ülkemizi utandırarak nefret içerikli sözlerini Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın eşine karşı sarf etmiş olması sebebiyle kendisini yüce milletimize şikayet ediyor, mensubu bulunduğu parti yönetimini de göreve davet ediyoruz. Daha önce de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e de sözlü saldırıda bulunan bu milletvekilinin halen bu makamı işgal ediyor olması kanımızca CHP’nin bir ayıbıdır. Bu tür saldırılar hangi siyasi parti liderinin eşine gelirse gelsin bizler Adalet ve Kalkınma Partisi olarak aynı duruşu göstereceğimizi, hangi siyasi görüş ve inançta olursa olsun kadına yapılan bu tür saldırıların sonuna kadar karşısında duracağımızı bir kez daha belirtiyoruz” diye konuştu.
AK Partili grup, basın açıklamasının ardından CHP İl Binası’na yürüyerek siyah çelenk bırakmak istedi. AK Partililerin bu isteği CHP Antalya İl Başkanlığı Sekreteri Gülsüm Kurupınar’a bildirildi. Parti binasına çelenk bırakılmasına izin verilmesinin söz konusu olamayacağını ifade eden Kurupınar, AK Parti’den 10 kişinin bir alt caddeye çelenklerini bırakabileceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından AK Parti’den 10 kişi, CHP İl Binası’na doğru yürüyüşe geçti. AK Partili grubu karşılarında gören CHP’li gençler, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Antalya bizimdir bizim kalacak’ sloganları attı. CHP’li gruba karşı yürümek isteyen AK Partili grup yolun karşısına geçti. Bu durum üzerine CHP’li gençler de slogan atarak karşı tarafa geçti. Ortamın giderek gerilmesi üzerine bölgeye çevik kuvvet ekipleri çağrıldı.
CHP İl Başkan Vekili Nuri Cengiz ise, AK Partililerin hassasiyetini anladıklarını belirterek, bir vali yurttaşa hakaret ederken neden tepki gösterilmediğini, CHP İl Başkanlığı’na çelenk bırakılmasına izin vermelerinin söz konusu olmadığını söyledi. Polisin aracılığı ile bir araya gelen AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç ile CHP İl Sekreteri Gülsüm Kurupınar’ın konuşmasından da sonuç alınamayınca iki grup karşılıklı slogan attı. Polis ise ortada barikat kurdu. AK Partili grup, CHP İl Binası önüne çelenk bırakıldığı haberini alınca ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları atarak Aydın Kanza Parkı’na geri döndü. İki grup arasındaki gerginlik, yaklaşık 1.5 saat sonra sona erdi.