BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,84
ALTIN 2.411,56
HABER /  MEDYA

Öcalan cezaevi yönetimini tehdit etti

Teröristbaşı Öcalan'ın İmralı'da cezaevi yönetimini tehdit ettiği ortaya çıktı.

Abone ol

Daha önce terör örgütü elebaşısı için verilen hücre cezasının uygulanmadığını gündeme getiren Yeni Akit Yazarı Yener Dönmez bugünkü yazısında yine çok tartışılacak bir iddiayı gündeme getirdi.

Dönmez, Öcalan'ın, "Bana dikkatli davranın, bedelini ödersiniz diyerek" cezaevi yönetimini tehdit ettiği iddia etti.

İşte Dönmez'in gündeme bomba gibi düşecek o yazısı;

Terörle mücadelede son bir ayda alınan mesafe geçmiş tarihte alınmadı.

Çiller döneminde örgütün beli kırılmış gibi algılandı ancak kullanılan bazı yöntemler hukuk ve insanlık dışı olduğu için uzun vadede ters yönde sonuç verdi.

Çünkü istismara çok açıktı...

Nitekim karşı propagandanın etkisiyle bu dönem de "bir zulüm dönemi" olarak bölge halkının zihnine yer etti ve örgütü besleyen, halkı devletten soğutan onlarca neden üretti.

HUKUK SINIRLARI İÇİNDE TERÖRLE MÜCADELE

Şu an yapılan ise hukuk sınırları içerisinde, devletin kararlılığının gösterildiği, gerçek anlamda bir terörle mücadele. Alınan mesafe bu yüzden tahminlerin ötesinde. Bölgede ilk defa hava bu derece olumlu esiyor.

KCK OPERASYONU YAPILDIKÇA HALK "OH" ÇEKİYOR

İnsanlar KCK'dan bıkmış ve yapı darmadağın edildikçe "oh" çekiyorlar. Sokak eylemlerine çocuklarını göndermeyince mimlenip hain muamelesiyle ceza kesilen aileler bugünkü yeni süreçten memnun.

Hatta oturduğu koltuğu emrindeki adamlarla paylaşmak zorunda kalan, emrindeki adamlara hesap veren BDP'li Belediye Başkanları bile memnun... Can Ataklı bile hakkı teslim edip; KCK operasyonları yapıldıkça PKK eylemlerinin azaldığını söylemiş.

Bu doğru çünkü KCK bu yapıda her şeyin üstünde ve silahlı güçleri de yöneten o... Bu tip örgütlerde parayı kim kontrol ediyorsa onun borusu öter.

Diyeceğim şu ki:

ÖRGÜTÜN PSİKOLOJİSİ FENA HALDE BOZULDU

Örgüt psikolojik olarak dağılma dönemine girdi. Bombalı eylem planlayanların yakalanması, patlayıcıların ele geçirilmesi, Kandil'in sürekli bombalanması, yurtiçindeki Kandil benzeri kampların yok edilmesi örgüt mensuplarını allak bullak etti.

Hiç bu kadar kötü olmamışlardı. Artık eylem yapacak psikolojik toparlanmaya girmeleri bile zor. Ama daha önce de yazdım kilit nokta Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmemesi. Bu başlarsa psikolojik toparlanma sağlanır.

ÖCALAN TEHDİT EDİYOR

Cezaevinde uyması gereken kurallara uymadığı için uyarılınca, "Ben halk önderiyim, binlerce insan benim için ölmeye hazır, bana dikkatli davranın, bedelini ağır ödersiniz" diye cezaevi yönetimini tehdit eden Öcalan'ın aldığı hücre cezası uygulanmıyor.

Açılımcılardan Türkiye'yi kurtardık, İmralı'yı kurtaramıyoruz. Öcalan'ın bu küstahça tehditleri cevapsız kalıyor. Arkasında halk varmış!..

Senin arkanda halk yok korku imparatorluğu var. KCK'nın dağılmasıyla arkandaki halkın ne kadar olduğunu görüyoruz. Haftasonu BDP'nin organize ettiği oturma eylemine Diyarbakır'da 500 kişi katıldı. Batman'da 15 kişi, diğer illerin çoğunda organizasyon bile yapılamadı.

Bunlar, açılımcı zihniyete ve PKK'yı ayakta tutmak için çırpınan eski tüfek solcu yazarlara gösterdi ki, PKK'nın arkasında halk desteği yok. Dağılma çok kısa sürede gerçekleşecek.

Aynı kararlılıkla biraz daha sabretmeliyiz. Masaya oturan kaybeder.