BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Alex Ferguson'a fahri doktora

Alex Ferguson Manchester Üniversitesi'nin fahri doktora ünvanını kabul konuşmasında 'Emekliye ayrılma konusunu düşünmüyorum' dedi.

Abone ol

Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson, artık emekli olmaya kafa yormadığını ve kulübü daha başarılı kılmak için çalıştığını söyledi.

Kulübün başındaki 25. yılını kutlayan 69 yaşındaki teknik adam sağlığı izin vermezse ya da yaptığı işe ilgisi azalırsa ayrılacağını vurguladı.

''Artık emeklilik konusunu düşünmüyorum'' görüşünü dile getiren Ferguson, ''Genç ve iyi bir takımımız, altyapıda yetenekli oyuncularımız ve muazzam bir personel kadromuz var. Gelecek iyi görünüyor'' dedi.

Manchester Üniversitesi'nde kendisine verilen fahri doktora ünvanını kabul konuşmasında işinin en iyi tarafını oyuncularla sahada birlikte olmak ve onlara teknik direktörlük yapmak olarak tarif eden İskoç teknik adam, ''Futbol değiştikçe ben de onunla birlikte değişmek zorunda kaldım'' dedi.

Ferguson özellikle spor bilimin yaşadığı değişim ve gelişimin altını çizdi.

Ferguson, ''aldığı ödülün son 25 yılda sadece kendisinin değil kulüpteki herkesin Manchester United için yaptıklarının takdir edilmesi anlamına geldiğini'' söyledi.

Ferguson, Aberdeen'de görev yaparken 1986 Kasım ayında katıldığı Manchester United'da kariyeri boyunca İngiltere futbolunun en fazla kupa kazanan teknik adamı haline geldi.

12 kez premier lig şampiyonluğunu, beş kez federasyon kupasını, dört kez lig kupasını kaldıran İskoç teknik adam takımını iki kez Şampiyonlar Ligi, bir kez de Avrupa Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğuna taşıdı.

Manchester Universitesi Rektörü Prof. Rod Coombs da, Ferguson'un görevde bulunduğu 25 yılın Manchester kentinin yeniden doğuşuna da denk geldiğine dikkat çekerken, ''Bu yeniden doğuş kendini sanayide, ticarette, mimaride, sanatta, üniversitemizde ve sporda gösterdi'' dedi.

Prof. Coombs, bu yeniden doğuşta Manchester United ve teknik direktörü Ferguson'un seçkin bir rol oynadığını vurguladı.