BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
HABER /  GÜNCEL

Öcalan BDP genel başkanı olursa?

Devlet sorunu çözmek için İmralı ile görüşmeyi seçenekler arasında tutuyor. Peki Öcalan'a tecrit kalkarsa ne olur?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Devlet, terör örgütü PKK ve İmralı ile görüşecek mi? Kim muhatap alınacak? Ya da alınacak mı? BDP bu tabloda nerede olacak? Soruların yanıt bulmuş değil.

Kesin olan bir şey var ki karşı tarafta duranlar evleti masaya oturmak için sabırsız. Öcalan, PKK, KCK ve BDP, "muhatap biziz" diyor. BDP ve KCK'nın gölge aktör olduğu apaçık ortada. Geriye İmralı ve Kandil kalıyor.  

Kürt siyasi hareketinde yaşanan karmaşa dikkat çekici. Bunun nedeni ise "önderleri" olarak kabul ettikleri Öcalan'dan 447 gündür haber alamamaları.

KARMAŞIK İLİŞKİLER

Kardeşi Mehmet Öcalan'dan başka görüşen de olmadı. Avukatları her seferinde "gemi bozuk" açıklamasıyla limandan geri dönüyor. Kandil ise kendi başına hareket ediyor görünse de, son tahlilde Öcalan'dan mesaj alamamanın sıkıntısını çekiyor.

Bugün yazarı Gültekin Avcı, bir hayali kafasında canlandırıyor. Senaryoya göre Öcalan affedilmiş ve Diyarbakır'dan milletvekili seçiliyor. Peki Öcalan PKK'ya laf dineletebilir mi?

ÖRGÜT "NE ÖCALAN İLE NE DE ÖCALANSIZ" DİYOR

Görüne fotoğrafta devlet ile müzakeler sırasında bile Öcalan'ı dinlemeyen PKK, milletvekili Öcalan'ı dinler mi? Bilindiği üzere Silvan'da 13 askeri şehit eden PKK, masayı deviren taraftı üstelik. Daha önceki ateşkes dönemlerinde de süreci sabote eden eylemleri unutulmadı.

Yazar Avcı da Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ın demeçlerini hatırlatarak Öcalan'ın devre dışı olduğunu iddia ediyor.

(...)Cemil Bayık'ın Öcalan "mutabakat tamam" dediğinde "seni kandırıyorlar" dediğini ne çabuk unuttunuz? En iyi ihtimal örgütün bölünmesi, büyük parçanın dağda kalmasıdır. Karayılan'ın da dediği üzere pek çok devletle iltisakı olan PKK, Öcalan'a mahkûm olmadığını, o günlerin çok gerilerde kaldığını biliyor."

Öte yandan da örgütün yeni stratejilere ihtiyaç duyduğu da ortada. İşte bu köprüyü devletin yeniden tesis etmesinin sakıncaları da var.

Avcı'ya göre Eğer Öcalan'ın izolasyonu kaldırılır da irtibat tekrar sağlanırsa, örgütte kafa karışıklığı, strateji dağınıklığı, liderler arası çekişmeler minimuma inecek.