BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Afyon şehitleri bakın kayıtlara nasıl geçti!

Afyon'da cephanelik patlaması sonucu şehit olan 25 askerin evlerine gönderilen bir kararla şehit ailelesi şoke oldu...

Abone ol

Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan 25 askerin ailelerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gönderilen yazıda personelin "Görev esnasında doğal afet nedeniyle şehit" olduğu bildirildi.

Sebebi belirlenemeyen patlamada şehit olan 25 askerin yakınları bu kararla şoke oldu.

Bu durumda görev şehidi sayılan Afyon'daki askerler, Terörle Mücadele Kanunu kapsamının dışında kaldığı için aile bireylerine iş hakkı tanınmayacak.

DOĞAL AFET ŞEHİDİ

Afyonkarahisar'da Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na ait mühimmat deposunda 5 Eylül 2012 'de meydana gelen patlamada 25 asker şehit olmuştu. Faciayla ilgili olarak Eskişehir Askeri Mahkemesi tarafından, patlamanın meydana geldiği 4. Mühimmat Bölge Komutanı, Bölük komutanı ve bir üsteğmen "ihmal sonucu taksirle ölüme sesebiyet vermek"ten tutuklanmıştı. Ancak, ihmal kurbanı 25 şehidin resmi kayıtlara 'Doğal Afet Şehidi' olarak girdiği ortaya çıktı.

3 BİN TL TAZMİNAT ÖDENECEK

Patlamada şehit olan 21 er ve erbaşların ailelerine 3 bin'er TL tazminat ödendiği öğrenildi. Şehit askerlere Mehmetçik Vakfı da 30'ar bin lira ödeyecek.

Şehit olan askerlerin yakınlarına tanınacak hakları düzenleyen yasalar kapsamında terörle mücadelede ölen askerle kaza veya ihmal sonucu ölen askerin yakınlarına tanınacak haklarda iki önemli fark bulunuyor. Bir erin tüm şehitlik haklarından faydalanabilmesi için "terörle mücadele" sırasında yaşamını yitirmesi gerekiyor.