BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.398,77
HABER /  GÜNCEL

Öcalan 15 gün süre verdi!

Abdullah Öcalan'ın son İmralı görüşmesinde hükümete 15 gün süre verdiği öğrenildi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- BDP milletvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'ın 15 gün süre verdiğini bu süreç içinde izleyeceğini ve bir açıklama yapacağını belirtti.

Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan 7 Haziran günü İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşmüştü.

Nuçe TV'ye konuşan Buldan üç aşamadan oluşan çözüm sürecinin birinci aşamasında sona yaklaşıldığını söyledi. Artık devletten adım beklediklerini söyleyen Buldan, Öcalan'ın iki hafta boyunca durumu gözlemleyeceğini ve buna göre kapsamlı bir açıklama yapacaklarını belirtti.

Buldan, "Tabi ki Sayın Öcalan'ın beklentilerinin olduğunun altını çizmek isterim. 3 aşamalı bir yol haritası çizmişti. Birinci aşama olarak nitelendirilen aşamada komisyonların kurulması ve geri çekilme vardı. İkinci aşamada demokratik siyasetin önünün açılması için yasal, anayasal bir yol çizilmişti. Birinci aşama tamamlanmak üzere. İkinci aşamaya geçerken somut adım atılmadığını görebiliyoruz. Hem Öcalan'ın hem bizim görüşümüzdür" dedi

Pervin Buldan, Öcalan'ın dört yerde konferans yapılmasına verdiği önemi anlatan Buldan bunlardan tarihi sonuçlar beklediklerini kaydetti.

ÖNDER’İN VETO EDİLMESİNE TEPKİ

Sırrı Süreyya Önder'in heyette yer almamasına ilişkin konuşan Buldan, "Sayın Önder'in gelmeyeceğinden haberi yoktu. Nerede olduğunu sordu, biz de hükümetten veto yediğini söyledik. Gezi Parkı yüzünden hükümetin heyetten çıkardığını söyledik. Sayın Öcalan, bunu kabul etmeyeceğini, heyette yer alması gerektiğini, 15 günde bir görüşmelerin yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Yarın Sayın Adalet Bakanı ile görüşeceğiz. Hem Sayın Öcalan ile yaptığımız görüşmeyle ilgili hem de bundan sonraki gidişatı Sayın Bakana ileteceğiz. Umarım bundan sonra başka krizler yaşanmaz. Düzenli olarak heyetin gitmesi ve gidecek isimleri partimizin belirlemesi önemlidir. Hükümetin artık bu konuda bir kimin gideceğine karışmaması gerektiğini söylüyorum" dedi.