BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.398,77
HABER /  DÜNYA

Sağlıkçılardan eylemcilere dinlenin tavsiyesi

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemcileri, Tabip Odası tarafından dağıtılan bildirilerle olası hastalıklara karşı uyarıldı. <br/>Üniversite Caddes...

Abone ol

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemcileri, Tabip Odası tarafından dağıtılan bildirilerle olası hastalıklara karşı uyarıldı.
Üniversite Caddesi’nde bir alışveriş merkezi önündeki alanı, kurdukları çadırlarla ‘Direniş Meydanı’ olarak ilan eden göstericiler, gece gündüz demen Gezi Parkı olaylarını protesto etmeye devam ediyor. Çok sayıda çadırın bulunduğu alanda esnaflardan ve vatandaşlardan gelen erzaklarla yaşamlarını sürdüren kalabalık, ‘Direniş Meydanı’ olarak ilan ettikleri bölgeden bir an olsun ayrılmıyor. Eskişehir Tabip Odası görevlileri ise hazırladıkları bildirileri alanda dağıtarak göstericileri, havayla bulaşan hastalıklar, gıda ve suyla bulaşan hastalıklar, yaralanmalar ve parazit hastalıklarına karşı uyardı.
Herhangi bir hastalık halinde alınması gereken tedbirlerin anlatıldığı bildirilerde, çoğu ihtiyaçların evlerde karşılanması gerektiği ve dinlenilmesi gerektiği aktarılarak, “Sağlığınızı iyi hissetmiyorsanız, ateş, öksürük, ishal, bulantı, kusma, karın ağrısı gibi sorununuz varsa sağlık hizmeti almak için başvurunuz. Hekim önerilerine uyunuz. Bu gibi durumlarda evinizde dinlenmeyi tercih ediniz. Bedeninizde yara, yanık, ezilme, çıban varsa sağlık hizmeti alınız. Hekim önerilerine uyunuz. Güvenli besinlerle beslenmeye özen gösteriniz. Pişmiş, rengi, kokusu değişmemiş besinlerle besleniniz. Olanaklıysa evinizde beslenmeyi tercih ediniz. Güvenli su içiniz. Şişelenmiş ya da, damaca suyu tercih ediniz. Gündelik bakımınız için tek kullanımlık ürünleri tercih ediniz. Gündelik bakımınızı olanaklıysa evinizde yapmayı tercih ediniz. Tuvaletlerin yetersizliği, atıkların uygun biçimde uzaklaştırılmaması vektör, su ve besinlerle bulaşan hastalık riskini arttırır. Ellerinizi su ve sabunla yıkamaya özen gösteriniz. Uygun olmayan barınma koşulları, dinlenememe vücut direncini düşürür. Hastalanmayı kolaylaştırır. Dinleniniz. Islatıldığınız suyun kokusu doğal değilse, sağlık çalışanlarına bildiriniz” ifadeleri kullanıldı. Eskişehir’de ‘Gezi Parkı’ protestoları ‘Direniş Meydanı’nda devam ediyor.
(İHA)