BIST 10.228
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.395,94
HABER /  DÜNYA

Suriye sınırında askerlere saldırdılar

Mobil Yol Kontrol Unsuru ile Suriyeli kaçakçılar arasında yaşanan olaylar sonucu 5 asker hafif yaralandı.

Abone ol

Cuma günü Türkiye-Suriye sınırında Kıyıgören Hudut Karakolu bölgesinde devriye gezen 1 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ve 6 personelden oluşan Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) ile Suriyeli kaçakçılar arasında yaşanan olaylar sonucu 5 asker hafif yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre askeri tim tarafından Asi Nehri kenarında 6 şahsın bir transit minibüse mazot bidonları yüklediği tespit edildi. Mobil Yol Kontrol Unsurunu fark eden şahıslar, Transit Minibüs ile hudut yolu üzerinde kaçmaya başladı.

Aracı takibe başlayan MYKU'nun yolu başka bir transit araç tarafından yolu kesilerek engellendi, bu sırada mazot yüklü aracın Karsu Köyü istikametine doğru uzaklaşmasıyla, Mobil Unsurun önünü kesen araç da aynı istikamete kaçtı.

Kaçan araçları takip eden MYKU'nun önü, köye yakın bölgede yol kenarında bekleyen 7-8 araç tarafından tekrar kesildi ve Karsu Köyü'nden 20 kişi tarafından araca ve personele taş atıldı, mukavemet gösterildi.

Bu arada, durumu takip eden Hudut Bölük Komutanı, üç ayrı Hudut Karakolundan aldığı unsurlarla olay bölgesine geldi ve mukavemet gösteren şahısları dağıttı. Olay bölgesine Jandarma Unsurlarının da ulaşmasıyla, şahıslar Karsu Köyü istakametinde uzaklaşarak beklemeye başladılar ve 20-25 dakika sonra da dağıldılar.

Yaşanan olaylar esnasında hafif yaralanan, biri astsubay, 4'ü erbaş ve er toplam 5 askerî personel, Altınözü Devlet Hastanesine sevk edildi ve personel, ayakta tedavilerinden sonra taburcu edildi.

Olaylar ile ilgili olarak fotoğraf ve video kaydı ile Jandarma Unsurları vasıtasıyla Altınözü Savcılığına suç duyurusunda bulunulurken adli süreç başladı.

KALABALIK GRUPLAR HALİNDE GEZİYORLAR

8 haziran Cuma günü ayrıca Türkiye-Suriye Hududunda, Oğulpınar Hudut Karakolu bölgesinde, geceyarısı saat 3.45'te Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmek isteyen 100 kişilik bir gruba engel olmak için Hudut Devriye Timi tarafından havaya uyarı amaçlı ateş edildi.

Grup, başlangıçta, beraberindeki bidonları bırakarak kaçtı, ardından dönerek Devriye Timine taşlı saldırıda bulundu ve kısa süreli arbedenin ardından tekrar Suriye tarafına kaçtı. Bu esnada, Suriye istikametinden Devriye Timine doğru 20 el ateş edildi. Olaylar esnasında herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Diğer taraftan, Şehit Üsteğmen M.A. Demirbüken Hudut Karakolu bölgesinde nöbetçiler, Suriye'den Türkiye tarafına 4 silahlı kişinin bidonlar geçirmeye çalıştığını tespit etti. Olay yerine Mobil Devriye Unsurları sevk edildi ve havaya uyarı amaçlı ateş açıldı. Açılan uyarı atışına Suriye tarafında bulunan şahıslar tarafından Devriye Timi üzerine ateş açılarak karşılık verildi. Mobil Devriye Unsurları mevzi alarak ateş etmiş, şahısların uzaklaşmasını sağladı. Olay hakkında Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı tarafından yasal işlem başlatıldı.

Türkiye-Suriye Hududunda, Esentepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki mayınlı sahada, Suriye tarafından 2 şahsın otları ateşe vermesi sonucu saat 14.30'da yangın çıktı.

Yangında; 400 m. genişliğinde 3500 m. uzunluğunda otluk alan yandı ve 34 adet mayın patladı. Yangın iki saatte söndürüldü.